Slovenky čaká na MS v Pekingu náročný boj o postup v Číne

Romana Kiapešová zo SR ženy. Foto Ján SúkupRomana Kiapešová zo SR ženy. Foto Ján Súkup

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie žien Andrej Schöber po prípravnom kempe v Bratislave zúžil nomináciu na turnaj B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta, ktoré sa uskutočnia od 6. do 12. apríla v čínskom Pekingu. Zo širšieho zoznamu kouč vylúčil trio Patrícia Gorecká, Kristína Obercianová, Angelika Zálešáková. Do Číny v nedeľu 29. marca odcestuje 20 hráčok v poli a tri brankárky.

MS 2015 ženy divízia I skupina B v Pekingu

Slovenky v dvoch prípravných dueloch proti Češkám 25. a 26. marca ani raz neuspeli a súperkám nestrelili ani gól: podľahli 0:6 a 0:1. Na turnaji B-skupiny I. divízie budú hrať proti domácej Číne, Maďarsku, Holandsku, KĽDR a Taliansku. Trénerovi Schöberovi budú chýbať v Pekingu dve skúsené hráčky. Zranenie vyradilo z účasti Petru Jurčovú, Viktóriu Ihnaťovú zasa neuvoľnil ruský klub Arktik Uchta. Do záverečnej prípravy začiatkom týždňa preto nastúpili namiesto nich Martina Staroňová a Tatiana Korenková a vybojovali si miestenku na šampionát.

 

Tréner reprezentácie žien SR Andrej Schöbertext text text ...

Slovenky sa budú do nedele pripravovať v bratislavskom Ružinove, potom ich čaká deväťhodinový let do Pekingu a záverečná aklimatizácia priamo v Číne. "Nechceli sme v Pekingu už hrať žiaden prípravný zápas, neradi by sme odkrývali karty. So súperkami sa nepoznáme, hrali sme iba s Maďarkami. V tejto sezóne sme hrali súboje so súperkami z vyšších kategórií MS. Nečaká nás jednoduchý turnaj. Talianky majú svoj projekt v Bolzane a budujú tím, Maďarkám pribudli do družstva úspešné hráčky do osemnásť rokov, ktoré hrali elitnú kategóriu, Čína či KĽDR sú nevyspytateľné. Naše zápasy proti súperkám z vyšších kategórii boli vyrovnané a rovnaké budú aj tie v Pekingu, budú o gól či dva. Skromným cieľom je postup o kategórii vyššie, ale nebude to jednoduché," povedal tréner žien SR Andrej Schöber.


Konečná nominácia žien SR na turnaj B-skupiny I. divízie MS žien v Pekingu (6. - 12. apríla):
Brankárky: Romana Kiapešová (ŠKP Bratislava), Andrea Lettrichová (ŠKP Bratislava/MHK Martin), Monika Kvaková (Šarišanka Prešov),
Obrankyne: Edita Raková (ŠKP Bratislava/HC Petržalka), Lucia Drábeková (ŠKP Bratislava), Alexandra Gáborčíková (ŠKP Bratislava/HK Poprad), Natália Paľová, Lenka Čurmová (obe Šarišanka Prešov/ŠKP Bratislava), Tatiana Ištocyová, Gabriela Žitňanská (ŠKP Bratislava/ŽHK Poprad), Denisa Lalíková (Proctor Academy, USA),
Útočníčky: Romana Košecká (ŠKP Bratislava), Mária Herichová, Tatiana Korenková (obe ŠKP Bratislava/HK Poprad), Lívia Mišková (Šarišanka Prešov/ŠKP Bratislava), Lucia Ištocyová (ŠKP Bratislava/ŽHK Poprad), Radka Trebulová (ŠKP Bratislava/Šarišanka Prešov), Miriam Mikesková (HC Spišská Nová Ves/HC Topoľčany), Lenka Sroková (HK Spišská Nová Ves), Martina Staroňová (ŽHK Poprad), Nikola Gápová (SK Karviná, ČR), Andrea Kollová (Ontario Hockey Academy, Kan.), Lívia Lúčová (Edmonton University, Kan.).