Slovan podal prihlášku do extraligy, môže však zostať v KHL

Hokejisti Slovana sa lúčia so svojimi fanúšikmi po skončení zápasu KHL s Jokeritomt Helsinki, foto SITA - Ján Slovák

BRATISLAVA - Vedenie hokejového klubu HC Slovan Bratislava podalo v piatok 15. mája v súlade so smernicami Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a jeho súťažným poriadkom oficiálnu nezáväznú prihlášku do nového ročníka slovenskej hokejovej extraligy. "Napriek podaniu prihlášky do najvyššej slovenskej súťaže sa HC Slovan Bratislava naďalej usiluje o splnenie všetkých podmienok potrebných pre pokračovanie v Kontinentálnej hokejovej lige aj v sezóne 2015/2016," uvádza sa v stanovisku na oficiálnom webe Slovana.
Bratislavský klub má na základe dohody s vedením KHL predĺžený termín na oficiálne potvrdenie svojej účasti v nadchádzajúcom ročníku do konca júna. "Definitívne rozhodnutie o tom, v ktorej súťaži bude účinkovať, klub prijme najneskôr do termínu vyžrebovania nového súťažného ročníka Tipsport extraligy," informuje web Slovana. Žreb by sa mal konať v druhej polovici júna.
Do piatkovej polnoci majú termín na podanie nezáväznej prihlášky aj všetky ďalšie kluby s právom účastí v slovenskej extralige.