Slovan mieri do extraligy, definitíva do piatka

OSTRAVA - Slovan Bratislava sa pravdepodobne po troch rokoch v Kontinentálnej hokejovej lige vráti do najvyššej slovenskej súťaže. Definitíva by mala padnúť do piatka 15. mája. Zástupcovia Slovana sa snažia nájsť spôsob, ako udržať mužstvo v ruskej nadnárodnej súťaži. Problémom sú financie, klub už sezónu 2014/2015 dohrával s veľkými dlhmi.

Juraj Široký

"Do 15. mája máme relatívne ešte čas, pretože vtedy sa končí termín na prihlásenie do extraligy. Momentálne však situácia vyzerá tak, že si podáme prihlášku do našej najvyššej súťaže. Áno, hovorí sa o bohatom ruskom sponzorovi, ale zatiaľ nikoho konkrétneho nemáme. Rusi chcú z toho vytĺcť veľký biznis, a tak to skôr vidím na návrat na Slovensko. V piatok 15. mája budeme definitívne vedieť, kam pôjdeme. Ak by sme skončili v extralige, budeme sa musieť zamyslieť aj nad tým, čo so štadiónom, pretože extraliga nie je KHL, ktorá mala úžasné návštevy," priznal otvorene pre denník Plus jeden deň výkonný viceprezident HC Slovan Juraj Široký ml., ktorý sa cez víkend objavil na zápasoch slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Ostrave.
V KHL príde počas leta k viacerým zmenám. V súťaži by mal skončiť Medveščak Záhreb, vrátiť by sa mal Spartak Moskva. Z mimoruských klubov zotrvá fínsky Jokerit Helsinki, kazašský Barys Astana, bieloruské Dinamo Minsk a pravdepodobne aj lotyšské Dinamo Riga. "V novej sezóne chceme mať v KHL viac ruských tímov. Nemám detailné informácie, ale pokiaľ viem, Slovanu nikto nezavrel dvere do KHL. Všetko záleží len na finančných možnostiach slovenského klubu," uviedol pre denník SME prezident Ruskej hokejovej federácie Vladislav Tretiak.