Slovan dohrá sezónu, potvrdilo vedenie KHL

Hokejisti Slovana po pondelňajšom prílete do Minska, foto hcslovanHokejisti Slovana po pondelňajšom prílete do Minska, foto hcslovan

MOSKVA – Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy pozorne sleduje situáciu v Slovane Bratislava. Z klubu dostali do Moskvy ubezpečenie, že slovenský účastník v tejto sezóne nadnárodnú súťaž riadne dohrá a dlhy voči hráčom budú v najbližšom čase vyrovnané. "HC Slovan ubezpečil KHL o tom, že účasť klubu vo zvyšných zápasoch sezóny 2016/2017 nie je ohrozená. Na stretnutí akcionárov klubu so zástupcami hráčov dosiahli dohovor o uregulovaní súčasnej situácie. Časť dlhov uhradia v najbližších dňoch, zvyšok v nasledujúcich týždňoch,píše sa v stanovisku KHL, ktoré zverejnil web championat.com. V Slovane sa minulý týždeň schyľovalo k hráčskemu štrajku, spomínal sa aj bojkot zápasu s Novokuzneckom. Minulý štvrtok sa však hráči stretli s akcionármi a dohodli na upokojení situácie.

 Na tri zápasy KHL do Bieloruska, Fínska a Lotyšska odcestovalo v pondelok popoludní len torzo mužstva. Tréner Miloš Říha má k dispozícii len dvoch brankárov, siedmich obrancov a desiatich útočníkov. S tímom už je opäť Michal Sersen.

V poslednom súboji s Avangardom Omsk (3:5) sa zranili Andrej Meszároš (poškodené väzy v kolene) a Radek Smoleňák (kľúčna kosť), viróza trápi aj Tomáša Starostu s Filipom Novákom, do tímu reprezentačnej dvadsiatky sa vrátil Boris Sádecký. Informuje o tom klubový web.
Už dlhodobo sú na listine zranených aj Marek Viedenský (koleno), Václav Nedorost (rameno), Pavol Skalický (záprstná kostička), Jakub Valský (zlomený prst), Tomáš Kubalík (koleno), Andrej Šťastný (väzy v kolene) i Patrik Luža (väzy v členku).
Slovan nastúpi v utorok o 17.30 h na ľade Dinama Minsk, vo štvrtok ho v rovnakom čase čaká Jokerit Helsinki a výjazd zakončí v sobotu od 16.00 h v Rige.

Káder Slovana na nasledujúcom výjazde (zdroj: hcslovan.sk):
Brust, Pogge - Sersen, Ďaloga, Bačík, Rosandič, Švarný, Plastino, Kundrátek - Cheechoo, Taffe, Chipchura, Jeglič, Lušňák, Kopecký, Šiška, Vopelka, Petráš, Hlinka.