Skokan predčasne odišiel z tréningu a na MS skončil

Dávid Skokan

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenský hokejový útočník Dávid Skokan si už na svetovom šampionáte v Nemecku nezahrá. Popradský rodák má problémy s pravou rukou, pre ktoré pauzoval už v zápase proti Nemecku. Vyskúšal to ešte na piatkovom tréningu s pukom, ale po desiatich minútach to vzdal o odišiel do šatne.

"Vopred sme vedeli, že to nebude ľahké. Bol som to skúsiť na ľade, ale s lekárom sme sa dohodil, že to nemôžeme ďalej siliť. Mohli by prísť komplikácie a šľacha by povolila. Potom by som nezdvihol ani prst. Musím to dať späť do bandáže. Mrzí ma to, ale nemôžem držať hokejku a nemá význam, aby som hral,“ uviedol Dávid Skokan na vysvetlenie. Útočník Chomutova už skôr dostal zásah pukom do ruky a mal tam pomliaždené svaly a šľachy.

Dvadsaťosemrročný Dávid Skokan odohral na MS 2017 úvodné tri zápasy, väčšinou ako krídelník v prvom útoku. Dosiahol iba jeden kanadský bod, hneď v úvodnom súboji proti Talianom sa asistenciou podieľal na víťaznom góle Petra Čerešňáka. "Na piatkovom tréningu som ‘miešal‘ puk a skúšal aj párkrát vystreliť. Pri miešaní ma to nebolí, ale veľmi silno pichá. Tak to nechám tak. Mám to mať teraz v pokoji a po príchode do Bratislavy absolvujem ďalšie vyšetrenia, ktoré určia, ako to vlastne so mnou vyzerá,“ doplnil Dávid Skokan.