Semifinále play-off Budiš I. ligy s elitným kvartetom po základnej časti

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logo

BRATISLAVA - Štyri najvyššie umiestnené tímy po základnej časti zvedú od piatka 24. februára súboje v semifinále play-off  Budiš I. hokejovej ligy. Na prvé mužstvo po dlhodobej súťaži Penguins Prešov čakajú v sérii hranej na tri víťazstvá hráči štvrtej Skalice, druhá Detva sa stretne s tretími Michalovcami. Prešov vo štvrťfinále vyradil Považskú Bystricu, Detva si poradil s Trnavou, Michalovce so Spišskou Novou Vsou a Skalica s Topoľčanmi.

"Ideálne by bolo vyhrať hneď prvý zápas a dostať Detvu trochu pod tlak. Pôjdeme však od zápasu k zápasu. Celá séria je otvorená. Tešíme sa na ňu a uvidíme, čo bude po prvých dvoch zápasoch u súpera. Náš cieľ je vyhrať aspoň jeden z prvých dvoch zápasov,“ povedal kapitán Dukly Michalovce Marcel Šterbák pre Noviny Zemplína.

"S Prešovom sme v základnej časti odohrali vyrovnané zápasy a tohto súpera sme dokázali aj zdolať. Urobíme všetko pre to, aby sme uspeli aspoň v jednom z prvých dvoch duelov Určite nič nepodceníme. Pevne verím, že to Prešov nebude mať s nami jednoduché," cituje kouča Skaličanov Petra Oremusa web Naše Záhorie.

Kluby, ktoré sa kvalifikujú do finále, zároveň získajú právo štartu v play-out Tipsport ligy 2016/2017. V ňom od 17. marca do 11. apríla v dvanástich kolách zabojujú s 9. a 10. tímom po základnej časti TL o dve miestenky do najvyššej domácej hokejovej súťaže pre nasledujúci ročník.

Program prvých zápasov semifinále play-off Budiš I. hokejovej ligy (hrá sa na tri víťazstvá):

piatok 24. februára:
Penguins Prešov - HK Skalica (18.00)
HC 07 Orin Detva - HK Dukla Michalovce (18.00)