Rozlúčka lotyšskej legendy Krefeldu

Lotyšský kapitán Krefeldu Vasiljevs končí kariéru, foto www1.wdr.deLotyšský kapitán Krefeldu Vasiljevs skončil kariéru, foto www1.wdr.de

KREFELD - S kariérou aktívneho hokejistu sa v nedeľu rozlúčil Herberts Vasiljevs. Syn lotyšskej ikony Haraldsa Vasiljevsa sa tiež stal legendou v odvetví, a to predovšetkým v očiach fanúšikov nemeckého klubu Krefeld Pinguine. Za "tučniakov" totiž odohral počas svojej kariéry v Nemecku až 639 zápasov a nazbieral v nich 510 bodov (211 gólov, 299 asistencií). So 40-ročným útočníkom sa počas emotívnej ceremónie na ľade lúčilo takmer 3500 divákov.

"Vážne zranenia v posledných rokoch mi nedovoľujú pokračovať. Nemladnem, takže nadišiel správny čas skončiť. Chcem sa všetkým priaznivcom poďakovať za podporu v dobrých aj zlých časoch. Určite sa opäť stretneme. Svet je menší, než si myslíte," citoval klubový web rižského rodáka, ktorý si na prelome tisícročí vyskúšal aj NHL v dresoch Floridy, Atlanty a Vancouveru (dokopy 51 zápasov s bilanciou 8+7). Na reprezentačnej úrovni štartoval na mnohých svetových šampionátoch a troch zimných olympijských hrách.