René Školiak ide na mesačnú skúšku do Slavie Praha

Útočník René Školiak, foto archív

SKALICA - Kapitán hokejistov HK 36 Hant Skalica René Školiak odchádza minimálne na mesiac do Prahy, kde si bude obliekať dres Slavie. V momentálne deviatom tíme českej najvyššej súťaže bude na mesačnej skúške. So zeleno-bielym skalickým dresom sa rozlúčil víťazstvom 4:3 a dvoma kanadskými bodmi (0+2) v Martine.
"René nás požiadal o uvoľnenie na skúšku do Slavie. My sme nikdy nikomu nebránili posunúť sa v kariére o level vyššie. Uvedomujeme si, že hráči chcú v športovej oblasti dosiahnuť maximum a podobné ponuky sú vždy výzvou. Odchod Reného v tomto momente nám sťažuje situáciu. Ide o centra prvej formácie, skúseného hráča, ktorý mal byť lídrom. My sa s touto situáciou teraz musíme čo najskôr vyrovnať a nájsť za Reného adekvátnu náhradu. Aktuálne hľadáme skúseného, kvalitného hráča do prvej formácie," uviedol na klubovom webe generálny manažér HK 36 HANT Skalica Tibor Martinčič.
Tridsaťpäťročný center hral doteraz iba na Slovensku. Z rodného Liptovského Mikuláša sa presunul do Slovana Bratislava, krátko vypomáhal v Dubnici a v Skalici pôsobí s malou prestávkou od leta 2005. "Chcel som odísť ešte pred začiatkom sezóny, no nevyšlo to. Teraz som dostal šancu ísť na skúšku do Slavie Praha a rozhodol som sa chytiť ju za pačesy. Verím, že sa presadím. Vedenie skalického klubu mi vyšlo v ústrety, nerobilo žiadne problémy, za čo som veľmi vďačný. Celé sa to zomlelo veľmi rýchlo, ale hokejový život je o zmenách a som rád, že mám možnosť začať novú kapitolu. Sám som zvedavý, ako sa s touto situáciou popasujem a či sa mi bude dariť," uviedol pre web HK 36 Školiak, ktorý v trinástich extraligových stretnutiach tejto sezóny strelil jeden gól a pridal sedem asistencií.