Reindl sa stal novým šéfom nemeckého zväzu

Prezident DEB Franz Reindl. foto peoplecheck.dePrezident DEB Franz Reindl. foto peoplecheck.de

FRANKFURT - Novým prezidentom Nemeckého hokejového zväzu (DEB) sa stal Franz Reindl. Doterajší generálny sekretár nahradil vo funkcii Uweho Harnosa, ktorý šéfoval organizácii osem rokov.
Reindl má množstvo skúseností z nemeckého i medzinárodného hokeja. V 70. a 80. rokoch 20. storočia patril medzi najlepších útočníkov v krajine, za reprezentáciu odohral 181 stretnutí a získal olympijský bronz 1976. Po skončení aktívnej činnosti trénoval SC Riessersee a bol asistentom v národnom tíme. Od roku 1991 pracoval na rôznych pozíciách v nemeckom zväze, postupne bol športovým riaditeľom, generálnym manažérom reprezentácie a generálnym sekretárom. Je členom súťažnej a koordinačnej komisie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).
Reindl najskôr v júni rezignoval na pozíciu generálneho sekretára a chcel sa venovať prípravám MS 2017, ktoré Nemecko usporiada spoločne s Francúzskom. Neskôr sa rozhodol uchádzať o prezidentský post, po ohlásení kandidatúry sa doterajší prezident Harnos stiahol a rozhodol sa nebojovať proti Reindlovi. Informácie zverejnil web IIHF.