Pulišovi sa po ťažkom období plní jeden z jeho snov

 

 

 

Radovan Puliš, foto Ján Súkup

BRATISLAVA - V minulosti jeden z veľmi talentovaných slovenských hokejových útočníkov Radovan Puliš, ktorému sľubnú kariéru značne pribrzdila autonehoda, sa už v závere tohto týždňa premiérovo predstaví v národnom mužstve. Tréner Vladimír Vůjtek neprehliadol výkony 23-ročného rodáka z Hliníka nad Hronom v extraligovom tíme HKM Zvolen a chce si ho otestovať na turnaji Arosa Challenge 2014 vo švajčiarskej Arose. "Ešte som nevidel chalanov ani trénerov, ale pocity sú zatiaľ veľmi dobré. Nádherné bolo, už keď som sa dozvedel o nominácii do reprezentácie. V minulosti som prekonal obdobie, keď som dlho nevedel, či ešte vôbec budem hrať. V klube sa mi začalo dariť a veľmi ma teší, že mi to takto ide a dostal som sa do národného tímu. Splnil sa mi tým sen. Už keď som v minulosti figuroval v nominácii ako náhradník, mal som veľkú radosť. Teraz som tu a teším sa o to viac," prezradil na utorkovom popoludňajšom zraze mužstva SR Radovan Puliš.
V Arose Slováci nastúpia v piatok proti výberu Bieloruska, o deň neskôr ich čaká jeden z dvojice Švajčiarsko - Nórsko. Šikovný hokejista si pred odchodom pod Alpy nepripúšťa iné, ako boj o celkový triumf na turnaji. "Podstatné pre mňa bude, ak tím dosiahne úspech. Čakajú nás vo Švajčiarsku kvalitní súperi. Verím, že ich zdoláme a vyhráme turnaj," povedal. V čom tkvie Pulišovo tajomstvo? "Vo Zvolene hrám v útoku s vynikajúcimi hráčmi, mám na ľade veľa priestoru a za sebou kvalitnú letnú prípravu," prezradil debutant v seniorskej reprezentácii.
Radovan Puliš v minulosti prekonal ťažké obdobie. Ako mladík so šancou na prvé kolo draftu v zámorskej NHL sa dostal do juniorskej QMJHL do tímu Acadie-Bathurst Titan. V júni 2008 sa však stal účastníkom nehody, keď nákladné auto vytlačilo vozidlo s Pulišom na mieste spolujazdca z cesty. Hokejista utrpel viacero zranení, najvážnejším bola zlomenina lonovej kosti. Nasledovali niekoľkoročné problémy, za dva nasledujúce roky absolvoval len päť súťažných duelov. "Vždy som mal pri sebe rodinu, ktorá mi dodávala vieru. Som im za to veľmi vďačný. Boli to dlhé roky čakania, ale našťastie som zdravý a som tu. To je teraz podstatné," poznamenal Zvolenčan.