Prvoligové kluby sa povinne omladia, HK Orange 20 možno s plnou porciou zápasov

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logo

BRATISLAVA - Druhá najvyššia hokejová súťaž by sa v sezóne 2017/18 mala vrátiť k pôvodnému počtu - dvanásť tímov, pričom posledným plnohodnotným účastníkom by sa  mohol stať klub HK Orange 20. Od nového ročníka bude zavedený tiež limit počtu zahraničných hráčov a povinnosť pravidelne nasadzovať do zápasov mladých hokejistov do 23 rokov. Informoval o tom portál prvaliga.sk.

"Tento nápad vznikol už skôr, no až teraz ho prijali kluby na prvoligovom ZOK-u. Pôvodný návrh sme spolu s pánom Ľuptákom upravili, a teda každý tím bude povinný nasadzovať do zápasov minimálne siedmich hráčov do 23 rokov a najviac troch legionárov. Kluby náš návrh schválili a odobril ho aj Výkonný výbor SZĽH. Ako protihodnotu dostane každý prvoligista desaťtisíc eur na nákup hokejok,” objasnil viceprezident 1. ligy František Pulščák pre prvaliga.sk.
 

František Pulščák, viceprezident ZOK-u prvej ligy, foto presov.korzar.sme.sk

Aspoň siedmi hráči do 23 rokov budú musieť v každom zápase aj reálne hrať, a teda nestačí, aby boli uvedení len na súpiske. Nové pravidlá sa zaviazali dodržiavať všetky kluby. "Naším zámerom je ligu omladiť, keďže veľa hráčov končí s hokejom už v juniorskom veku, pričom tu máme veľa cudzincov a naši hokejisti v kluboch nehrávajú. Preto bude musieť toto pravidlo dodržiavať každý," doplnil Pulščák.

Po prihlásení MHK Dubnica nad Váhom, MHK Humenné a HC Bratislava začali nad účasťou v druhej najvyššej hokejovej súťaži uvažovať aj kluby z Piešťan či Brezna. Posledná licencia však bude ponúknutá najprv reprezentácii do 20 rokov. "Chceme, aby HK Orange 20 odohral plnú porciu zápasov a naplno sa zapojil do ligy. Do play-off by ale pravdepodobne postúpiť nemohol. Ešte o tom budeme hovoriť," skonštatoval Pulščák
.