Popradčan Síkela si nezahrá štyri mesiace za zranenie Fila

Útočník Popradu Matej Sikela, foto SITAÚtočník Popradu Matej Sikela, foto SITA

POPRAD - Disciplinárna komisia riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Pro-Hokeja rozhodla o zastavení činnosti na štyri mesiace útočníkovi Matejovi Síkelovi z HK Poprad. Dvadsaťšesťročný krídelník svojím zákrokom v piatkovom domácom zápase proti Piešťanom spôsobil vážne zranenie útočníkovi súpera Martinovi Filovi, ktorý po vážnom poškodení siedmeho stavca podstúpil náročnú operáciu. Dištanc popradskému útočníkovi vyprší 2. februára 2016.
"Pri našom rozhodnutí sme prihliadali na presvedčenie, že Matej Síkela nemal v žiadnom prípade úmysel spôsobiť súperovi zdravotnú indispozíciu. Charakter zranenia je však taký vážny, že sme sa rozhodli udeliť trest na najvyššej hranici prislúchajúcej danému zákroku," informoval šéf Pro-Hokeja Richard Lintner.
Síkela v spomenutom stretnutí Poprad - Piešťany (3:4 po predĺžení) dostal v 55. minúte trest v hre za napadnutie zozadu. Mladého krídelníka celá situácia mrzí. "Je mi veľmi ľúto zranenia môjho kamaráta Martina. Držím mu palce, aby sa čo najskôr zotavil. Napriek tomu, že som nikdy nemal úmysel niekoho zraniť, trest, ktorý som dostal, beriem na vedomie," uviedol Síkela.