Poprad získal z Martina brankára Corbeila

Kanadský brankár Mathieu Corbeil z MHC Martin, držiteľ Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča play-off Tipsport ligy, foto SITABrankár Mathieu Corbeil, držiteľ Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča play-off Tipsport ligy, foto SITA

POPRAD - Kanadský hokejový brankár Mathieu Corbeil si na Slovensku vyskúša pôsobenie už v treťom tipsportligovom klube. Po začiatkoch v Banskej Bystrici a predchádzajúcom ročníku v Martine má 25-ročný rodák z Montrealu namierené do Popradu. V súčasnosti sa Corbeil pripravuje doma v Kanade a ku "kamzíkom" sa pripojí neskôr. "Neviem sa dočkať, kedy prídem,“ odkázal popradským fanúšikom.

Mathieu Corbeil v zámorí získal v juniorskej OHL cenný Memorial Cup, v tíme Saint John Sea Dogs pôsobil dovedna so slovenským útočníkom Tomášom Jurčom. Pod Tatry prišiel vo februári 2015 a odvtedy chytá v najvyššej slovenskej súťaži. V sezóne 2016/2017 sa na základe hlasovania fanúšikov stal najužitočnejším hráčom play-off Tipsport ligy a získal Zlatú korčuľu. Informácie priniesol oficiálny web klubu HK Poprad.