Plavucha späť vo Zvolene, hľadajú pre neho pozíciu

Člen predstavenstva Dukly Trenčín Jozef Daňo (vľavo) a športový manažér HC ´05 Banská Bystrica Vlastimil Plavucha (vpravo) počas tlačovk pred Slovnaft play-off Tipsport extraligy, foto SITAVlastimil Plavucha (vpravo) sa vracia na extraligovú scénu, foto SITA

ZVOLEN - Zatiaľ nie je isté, v akej pozícii, ale Vlastimil Plavucha sa vracia do HKM Zvolen, hokejového klubu najvyššej slovenskej súťaže, v ktorom päť sezón strávil ešte ako aktívny hráč. Mal by pracovať ako asistent športového riaditeľa, uvádza štvrtkové vydanie denníka Šport.

"Jeho pozíciu presnejšie zadefinujem na budúci týždeň, keď na úrovni predstavenstva budeme schvaľovať organizačnú štruktúru klubu," cituje Šport prezidenta HKM Dušana Mráza.

Štyridsaťosemročný Plavucha zatiaľ naposledy pôsobil v Nových Zámkoch, do apríla 2015 bol športový manažér v rodnej Banskej Bystrici, kde ukončil hráčsku kariéru. "Vo vedení HKM sú ambiciózni ľudia, ktorí chceli, aby sa mužstvo posunulo opäť vyššie. Dúfam, že v tomto dokážem pomôcť. Do súťaže potrebujeme vstúpiť s takým kádrom, ktorý by mohol tieto ambície splniť," uviedol vicemajster sveta z Petrohradu 2000.