Od pondelka finále play-off BUDIŠ I. ligy medzi Detvou a Skalicou

Na ľade v Detve odštartuje v pondelok prvoligová finálová séria, foto záhori.skNa ľade v Detve odštartuje v pondelok prvoligová finálová séria, foto záhori.sk

BRATISLAVA - Už v pondelok 6. marca sa začne finálová séria play-off Budiš I. ligy 2016/2017 medzi Detvou a Skalicou. Mužstvo spod Poľany v semifinále vyradilo Michalovce, Záhoráci si poradili s Prešovčanmi.

„So Skalicou to bude určite vyrovnané finále. Skaličania majú kvalitných hráčov, ktorým velí skúsený a uznávaný tréner. Taktiež sa vyznačujú tímovými výkonmi. Dokázali vyradiť Prešov a to hovorí za všetko. Náš cieľ je jasný - chceme vyhrať ligu a urobíme všetko pre to, aby sme zdvihli víťazný pohár nad hlavu. Na baráž teraz nemyslíme,“ povedal kapitán Detvy Jozef Sládok pre portál prvaliga.sk.

Skalický kapitán Ľubomír Vaškovič považuje postup do finále za ukážku tímovej práce. „Uvidíme, čo bude ďalej, ideme bojovať. Tešíme sa na finále aj baráž. Po semifinálovej sérii si myslím, že nič nie je nemožné. Pred play-off sme nemali žiadne ciele, išli sme si zahrať s tým, že zabojujeme a uvidíme, na čo to bude stačiť. Nikto nám ani teraz nepovedal, aké sú naše ciele, jednoducho máme bojovať a to aj robíme,“ povedal Vaškovič.

Víťaz I. hokejovej ligy bude známy najskôr v piatok 10. marca a najneskôr v pondelok 13. marca. Obaja finalisti potom od 17. marca do 11. apríla v dvanástich kolách zabojujú s 9. a 10. tímom po základnej časti TL o dve miestenky do najvyššej domácej hokejovej súťaže pre nasledujúci ročník.

Program finále play-off Budiš I. hokejovej ligy (hrá sa na tri víťazstvá):
1. zápas - pondelok 6. marca: HC 07 Orin Detva - HK Skalica (18.00)
2. zápas - utorok 7. marca: HC 07 Orin Detva - HK Skalica (18.00)
3. zápas - piatok 10. marca: HK Skalica - HC 07 Orin Detva (18.00)
prípadný 4. zápas - sobota 11. marca: HK Skalica - HC 07 Orin Detva (18.00)
prípadný 5. zápas - pondelok 13. marca: HC 07 Orin Detva - HK Skalica (18.00)