Novým generálnym sekretárom SZĽH bude Pukalovič

Róbert PukalovičRóbert Pukalovič, od 1. 7. 2015 nový generálny sekretár SZĽH

BRATISLAVA - Staronový prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček bezprostredne po znovuzvolení do funkcie okrem poltucta členov výkonného výboru informoval aj o mene nástupcu Otta Sýkoru na poste generálneho sekretára SZĽH. "Generálnym sekretárom zväzu sa od 1. júla stane Róbert Pukalovič," informoval Nemeček.
Päťdesiatštyriročný Pukalovič naposledy pôsobil ako tréner vo fínskom mužstve JHT Kalajoki, predtým viedol aj MHC Martin či Slovan Bratislava, v Leve Poprad i Slovane pracoval ako asistent. Ako hráč ukončil kariéru v roku 2004 v Nitre, na klubovej úrovni hral aj vo Zvolene, Slovane Bratislava, Trenčíne i vo Fínsku. Na reprezentačnej úrovni štartoval na MS 1997 a 1998.
Jednou z prvých úloh výkonného výboru SZĽH na čele s prezidentom Nemečkom bude obsadenie uvoľneného postu trénera reprezentácie. Vladimír Vůjtek totiž po štyroch rokoch opustil túto pozíciu. "Bude to téma prvého zasadnutia výkonného výboru na budúci týždeň. Tam sa o tom začneme rozprávať. Nechcem nad tým zatiaľ špekulovať, musíme sa o tom s kolegami vo výkonnom výbore porozprávať. To isté platí aj o generálnom manažérovi národného mužstva," dodal Igor Nemeček.
Staronový šéf SZĽH si do výkonného výboru vybral tento poltucet Dušan Mráz, Lukáš Machala, Róbert Lupták, Róbert Švehla, Tibor Turan a Martin Kohút. Do dozornej rady zväzu sa dostali Ľubomír Vaic, Andrej Gmitter a Ivan Droppa.