Nové Zámky v príprave podľahli vo Švajčiarsku Langenthalu

Zo zápasu Novozámčanov s Langenthalom, foto hcnovezamky.euZo zápasu Novozámčanov s Langenthalom, foto hcnovezamky.eu - Sandro Stutz

YVERDON-LES-BAINS - V stredu 31. augusta  nastúpili Novozámčania na svoj prvý zápas vo Švajčiarsku. Ich súperom bol zástupca druhej najvyššej švajčiarskej súťaže NLB, SC Langenthal. Už vo štvrtok 1. septembra od 20:15 zabojujú Nové Zámky o víťazstvo vo svojom druhom zápase, tentokrát proti zástupcovi NLA, Lausanne HC. 

SC Langenthal (Švaj.) - HC Nové Zámky 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Skóre stretnutia otvorili domáci minútu pred koncom prvej tretiny zásluhou Brenta Kellyho, ktorý využil presilovú hru. Hostia odpovedali vyrovnávajúcim gólom v 31. minúte, keď vo vlastnom oslabení dokázal Lukáš Hvila prekonať domáceho brankára Mathisa. O šesť minút sa Novozámčania hrajúci v čiernej sade dresov radovali po druhý raz, tentokrát po góle Mateja Pauloviča, ktorému asistovali Andrej Sucharda s Wacey Rabbitom. Nanešťastie pre zverencov trénera Chudého, domáci dokázali vyrovnať v poslednej sekunde druhej tretiny, keď sa presadil  Füglister. V tretej tretine 285 divákov čakalo na gól až do poslednej minúty, keď sa opäť radovalo tesne pred sirénou domáce mužstvo zásluhou kapitána Tschannena. 

Góly: 9. B. Kelly, 40. Füglister, 59. Tschannen - 31. Hvila, 37. Paulovič