Zuccarello verí, že sa hráči z NHL objavia na ZOH 2018: Urobíme pre to všetko

Nórsky útočník NY Rangers Mats Zuccarello po zranení opäť medzi spoluhráčmi, foto SITA/APNórsky útočník NY Rangers Mats Zuccarello chce na ZOH 2018, foto SITA/AP

OSLO - V pondelok sa v Osle stretli nórski športovci, ktorí by sa mali zúčastniť na blížiacich sa budúcoročných zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu. Dvadsaťdeväťročný rodák z hlavného mesta Nórska sa na zraze objavil napriek tomu, že hráči pôsobiaci v NHL nemajú povolenie hrať na podujatí pod piatimi kruhmi. "Verím, že sa na olympiáde budem môcť zúčastniť, inak by som sem neprišiel. Dúfam, že sa to celé ešte vyrieši v prospech hokejistov spoza mora," povedal pre nrk.no Zuccarello.

Vedenie NHL nechce povoliť hokejistom štart v Kórei pre spory ohľadom financií s Medzinárodným olympijským výborom (MOV). Viacerí hráči sa vyjadrili, že do Pjongčangu pocestujú napriek zákazu, Zuccarello je v tomto smere ohľadom slov opatrný. "To musia vyriešiť medzi sebou obe strany, ja s tým veľa nenarobím. Sem však pomôcť môžem," ozrejmil svoju účasť na olympijskom kempe najproduktívnejší hráč "jazdcov" v uplynulej sezóne.

Ani tréner nórskej reprezentácie Petter Thoresen ešte nechcel hovoriť o tom, či mu bude najlepší nórsky hokejista v krajine v Pjongčangu k dispozícii. "Nemyslím si, že už v tomto spore padlo posledné slovo. Cítim, že hokejisti majú silnú vôľu cestovať na olympijský turnaj. Myslím si, že ich slovo ešte bude mať veľký vplyv na celý spor," povedal Thoresen. Zuccarello ho vzápätí doplnil: "Bude to pre nás ťažké. Obliecť si národný dres a môcť reprezentovať svoju krajinu na olympiáde je pre nás dôležité. Urobíme pre to všetko, čo budeme môcť a uvidíme ako to dopadne."