Valent v Nitre zostáva, Lakosil do Škótska

Michal Valent, brankár HK NitraMichal Valent, brankár HK Nitra

NITRA - Hokejový klub HK Nitra sa dohodol na ďalšej spolupráci s 29-ročným brankárom Michalom Valentom, ktorý bude pod Zoborom pôsobiť aj v sezóne 2015/2016. Martinský rodák prišiel do tímu v priebehu minulej sezóny z českej extraligy. V základnej časti odchytal 11 zápasov s úspešnosťou zákrokov 91,5 perc. V play-off sa predstavil v siedmich stretnutiach s úspešnosťou 91,6 perc.
"Sme veľmi radi, že sme sa s Mišom dohodli na ďalšej spolupráci. Vyriešenie brankárskej otázky bolo pre nás prvoradé a práve dohoda s Michalom bola pre nás prioritou. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu," uviedol na klubovom webe riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik. Druhým brankárom bude Adam Trenčan.

 

Vlastimil Lakosil v nitrianskej bránke, foto Štartfoto - Ján SúkupVlastimil Lakosil odchádza do Škótska, foto Štartfoto - Ján Súkup

Český brankár Vlastimil Lakosil bude po ukončení pôsobenia v Nitre pokračovať v kariére v škótskom klube Dundee CCS Stars. "Som skutočne šťastný, že som sa stal súčasťou tejto organizácie, verím v úspešnú sezónu. Neviem sa už dočkať jej štartu. V každom zápase odvediem maximum, aby som tímu pomohol víťaziť," uviedol na klubovom webe svojho nového zamestnávateľa 35-ročný veterán, ktorý odchytal v uplynulej sezóne za HK dovedna 51 zápasov s priemerom 2,44 inkasovaného gólu a 91,5-percentnou úspešnosťou zásahov. S mužstvom vybojoval bronzovú medailu. Rodák z Uherského Hradišťa už v Nitre v minulosti pôsobil, na Slovensku chytal aj za Skalicu a Martin.