Mats Zuccarello nemusí ísť na arbitráž s NY Rangers

New York Rangers

NEW YORK - Nórsky hokejista Mats Zuccarello bude pokračovať v klube NHL New York Rangers. Účastník zimných olympijských hier 2014 v Soči sa ako obmedzený voľný hráč dohodol s finalistom Stanleyho pohára na zmluve na jeden rok za minimálne 3,5 milióna dolárov.
Zuccarello a Rangers sa vyhli plánovanej arbitráži, pred ktorou údajne krídelník požadoval od klubu zmluvu na 4,5 milióna dolárov. Napokon obe strany ustúpili a dohodli sa ešte pred pojednávaním v Toronte. Zuccarella čaká piata sezóna v New Yorku Rangers. V 77 stretnutiach základnej časti 2013/2014 strelil devätnásť gólov a pridal štyridsať asistencií. V play-off sa na postupe do finále podieľal piatimi presnými zásahmi a trinástimi kanadskými bodmi.
Zuccarello a Rangers môžu pokračovať v rokovaniach o novej dlhodobej zmluve, ale najskôr ju po poslednom podpise môžu uzavrieť 1. januára 2015. Generálny manažér tímu z New Yorku Glen Sather sa chce ešte pred arbitrážou dohodnúť aj s ďalšími dvoma hráčmi Chrisom Kreiderom a Derickom Brassardom. Informácie zverejnil web TSN.