Torres s trestom na 41 zápasov za zákrok na Silfverberga

Zákrok Raffiho Torresa na Mariána HossuZákrok Raffiho Torresa na Mariána Hossu

NEW YORK - Útočník hokejistov San Jose Sharks Raffi Torres začne novú sezónu NHL až po novom roku. Štyridsaťjeden zápasov, čiže polovicu základnej časti, bude pykať za svoj tvrdý zákrok na útočníka Anaheimu Jakoba Silfverberga zo sobotňajšieho prípravného súboja, ktorý sa skončil víťazstvom Ducks 5:1. Zo strany Torresa išlo o nedovolené bránenie a neprimeraný útok na hlavu. Incident sa odohral ešte v prvej tretine a Torres si už vtedy vyslúžil trest do konca zápasu.
Torresa vyjde jeho zlyhanie draho. Na základe pravidiel kolektívnej zmluvy medzi NHL a hráčmi v predmetnom období nebude poberať od vedenia svojho klubu plat, a preto príde o 440 860,29 USD. Táto suma bola vyrátaná na základe jeho priemernej ročnej gáže. Peniaze prepadnú v prospech Fondu krízovej pomoci hráčom. Informoval o tom server NHL.
Tridsaťtriročný Torres je známy svojimi nedovolenými až zákernými výpadmi na ľade proti hráčom súpera. A neraz za ne dostal viaczápasový dištanc. Pred troma rokmi v apríli v zápase play-off ešte ako hráč Phoenixu nedovolene atakoval ramenom do hlavy Slováka v službách Chicaga Mariána Hossu. Vyslúžil si 25-zápasový trest, zatiaľ čo Hossa sa niekoľko mesiacov vyrovnával s následkami otrasu mozgu.