Brankár Matej Tomek je šťastný z výberu Philadelphiou

Matej Tomek, najlepší brankár zámorskej NAHL, foto topekatoadrunnersMatej Tomek, najlepší brankár zámorskej NAHL, foto topekatoadrunners

SUNRISE - Brankár Matej Tomek sa stal slovenskou dvojkou draftu hokejových nádejí do NHL, v 3. kole si ho z 90. pozície vybrala Philadelphia Flyers. Potvrdili sa preddraftové prognózy, podľa ktorých mohol byť odchovanecklubu HOBA Bratislava vybraný do záveru tretieho kola.
Tomek pôsobil v uplynulej sezóne v tíme Topeka Roadrunners v zámorskej juniorskej NAHL. V nasledujúcom ročníku by mal chytať za University of North Dakota v NCAA. Doterajší tréner univerzitného mužstva zo Severnej Dakoty Dave Hakstol sa stal nedávno koučom Flyers a pri drafte si spomenul aj na Tomeka, keďže ho v ostatnom čase pozorne sledoval.
"Som nesmierne šťastný, že si ma vybral práve známy klub Flyers. Celý priebeh draftu som si snažil užiť, ale čím čas ubiehal, cítil som sa viac netrpezlivý a čakal som na výsledok. Myslím si, že môžem byť spokojný. Bol to jeden z tímov, ktorý som v duchu očakával, ale netušil som to. Tréner Dave Hakstol mi pogratuloval cez sms správu, pretože osobne nebol na drafte. Od Flyers som dostal čapicu a dres. Najbližšie sa zúčastním vo Philadelphii na nováčikovskom kempe a potom pricestujem domov do Bratislavy," nechal sa počuť bezprostredne po drafte 18-ročný brankár Matej Tomek.
Šéf športovej spoločnosti AA Sports Management Andrej Augustín, ktorý bol s brankárom Tomekom prítomný na Floride na drafte, skonštatoval: "Draft je vždy veľká lotéria, Philadelphia bola mojím favoritom, a preto sme veľmi spokojní s tým, ako to všetko dopadlo. Pre Mateja to bol veľmi hektický rok a teraz ho čakajú veľké výzvy. Je na ne pripravený a uvedomuje si aj veľkú zodpovednosť voči ľudom, ktorí do neho vkladajú dôveru. Univerita North Dakota je najlepším miestom pre rozvoj špičkových hráčov, navyše Matej sa stal historicky najvyššie draftovaným brankárom v histórii tejto univerzity. To hovorí za všetko. Predstavitelia Flyers sú veľmi spokojní a brankár Tomek zapadá výborne do ich plánov."