Stamkos v Tampe so zmluvou na osem rokov

Steven Stamkos sa po zlomenine pomaly vracia do hokejového diania, foto SITA/APSteven Stamkos by ma v tomto drese hrať do konca kariéry, foto SITA/AP

TAMPA - Na naplnení ambície priviesť hokejistov Tampy Bay Lightning k Stanleyho poháru bude môcť Steven Stamkos pracovať zrejme až do konca kariéry. Kanadský stredný útočník napriek neutíchajúcim špekuláciám o zmene dresu neotestuje cenu na trhu s voľnými hráčmi a so svojím dosiaľ jediným zamestnávateľom v NHL podpísal nový kontrakt na osem rokov, ktorý mu zaručí príjem 68 miliónov amerických dolárov. Záujem o 26-ročného hviezdneho centra mali najmä Toronto a Detroit.

Zo Stamkosa spravili Lightning jednotku draftu 2008. V drese "bleskov" odohral 569 zápasov s bilanciou 312+250, v play-off nastúpil na 49 stretnutí (15+20). V rokoch 2010 a 2012 získal Trofej Mauricea Richarda určenú najlepšiemu kanonierovi NHL. "Nestáva sa často, aby hráč dostal príležitosť stráviť celú kariéru v jednom klube. Dúfam, že novou dohodou som sa vydal po tejto ceste," uviedol Stamkos, ktorý priviedol Tampu do finále Stanleyho pohára 2015, kde však bolo nad sily floridského mužstva Chicago.