Rada guvernérov spontánne schválila predaj Islanders

New York Islanders

UNIONDALE - Klub zámorskej hokejovej NHL New York Islanders, v ktorom pôsobia aj Slováci Jaroslav Halák a Ľubomír Višňovský, do dvoch rokov úplne zmení majiteľa. Rada guvernérov ligy schválila v utorok na svojom zasadnutí celý proces transakcie. Už v auguste získala skupina vedená bývalým spolumajiteľom Washingtonu Capitals Jonom Ledeckým a investorom Scottom Malkinom minoritný podiel, väčšina zatiaľ zostáva v rukách Charlesa Wanga. Súčasťou dohody je aj prevod väčšinového balíka akcií do rúk skupiny Ledeckého a Malkina o dva roky.
Wang sa stal spolumajiteľom Islanders v roku 2000, o štyri roky neskôr už bol jediným vlastníkom. Počas jeho pôsobenia v tíme postúpilo mužstvo päťkrát do play-off, ale nikdy neprešlo cez prvé kolo. Islanders sa budú o rok sťahovať do Barclays Centra v Brooklyne. Najbližšia sezóna bude pre nich posledná v ich pôvodnom domove Nassau Coliseu.

 

Barclays Center v Brooklyne, foto SITA/AP

Keďže predaj podielov v Islanders ešte nie je uzavretý, pôvodne sa Rada guvernérov ním nemala zaoberať v utorok. Na návrh jedného z majiteľov klubov sa však dostal do programu rokovania. "Dostal nápad a povedal, že prečo by sme mali hlasovať cez fax, keď to môžeme urobiť priamo na rokovaní. Bolo to spontánne rozhodnutie. Ešte je potrebné vykonať niektoré kroky, aby sa vyriešili niektoré veci. Nebude tak zajtra, ale myslím si, že to chcú mať všetko hotové do začiatku sezóny. Ak by to aj nevyšlo, nebola by to žiadna tragédia," uviedol po zasadnutí komisár NHL Gary Bettman.

Informácie zverejnil web NHL.com.