Prehry Edmontonu aj Columbusu po sérii štyroch víťazstiev

Obranca Andrej Sekera, foto nhl.comNa ľade Anaheimu nestačilo olejárom ani Sekerom šesť blokovaných strieľ, foto nhl.com

NEW YORK - Štvorzápasová víťazná šnúra hokejistov Edmontonu v NHL so súhrnným skóre 18:5 sa skončila. Oilers v súboji o 4. priečku v Západnej konferencii podľahli na ľade svojho priameho konkurenta Anaheimu 3:4, hoci viedli 1:0 aj 2:1. Brankár Cam Talbot po dvoch čistých kontách v sérii tentoraz ani nedochytal stredajší zápas, z osemnástich striel inkasoval štyri góly a v druhej tretine ho vystriedal Laurent Brossoit. Obranca hostí Andrej Sekera zblokoval šesť striel a dosiahol jednu plusku. Jeho spoluhráč a líder produktivity celej NHL Connor McDavid mal prsty vo všetkých troch góloch tímu (1+2) a s celkovo 85 kanadskými bodmi je v štvorbodovom trháku pred Sidneym Crosbym. 

O štvorzápasovú šnúru bez prehry prišiel aj už istý účastník play-off Columbus, ktorý podľahol Torontu bojujúcemu o účasť vyraďovačke 2:5. Po dvoch nezdaroch zabrali naplno hokejisti New Yorku Islanders, keď v derby na ľade Rangers zvíťazili 3:2. O všetkom rozhodol Andrew Ladd v 53. min. "Ďalšie dva body. V tejto fáze ročníka je každé víťazstvo dôležité. Našli sme k nemu cestu, vynikli sme v presilovkách, vďaka dvom dôležitým gólom v početnej výhode v tretej tretine sme otočili vývoj duelu," rekapituloval skúsený útočník na webe nhl.com. "Ostrovania" sú na 9. priečke tabuľky Východnej konferencie s dvojbodovým mankom na Boston, odohrali však o jeden zápas menej.

Sumáre:

Columbus - Toronto 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)
Góly: 21. D. Savard (Dubinsky, Jenner), 27. Saad (Werenski, Gagner) - 9. Komarov (Kadri), 11. Matthews (W. Nylaner, Gardiner), 34. W. Nylander (Bozak), 56. Kadri (Komarov, Zajcev), 58. Zajcev (Gardiner)

New York Rangers - New York Islanders 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Góly: 23. Zuccarello (Zibanejad, Stepan), 27. Rick Nash (Lindberg, Holden) - 24. Lee (Beauvillier, Leddy), 46. Kuľomin (Beauvillier, Ho-Sang), 53. Ladd (Lee, Tavares)

Anaheim - Edmonton 4:3 (2:2, 2:0, 0:1)
Góly: 8. Eaves (Getzlaf, H. Lindholm), 20. H. Lindholm (Rakell, Getzlaf), 22. Manson (H. Lindholm), 32. Rakell (Getzlaf) - 6. Draisaitl (Maroon, McDavid), 9. McDavid (Draisaitl, Russell), 60. Letestu (McDavid, Maroon)
Andrej Sekera (Edmonton) 21:54 min, 2 strely, +1 bod, 6 zblokovaných striel