Anisimov sa radoval z Hossovho gólu ako malý chlapec

S Mariánom Hossom jasá aj celá striedačka, foto SITA-APS Mariánom Hossom jasá aj celá striedačka, foto SITA-AP

CHICAGO - Ohlasy svetových internetových médií na slovenského hokejistu Mariána Hossu, ktorý prekonal hranicu 500 strelených gólov v NHL:

nhl.com: "Marián Hossa bekhendom v presilovej hre prekonal Michala Neuvirtha a dosiahol 500. gól kariéry. Hossa ako 44. hráč v histórii NHL pokoril hranicu 500 gólov a je štvrtý v tabuľke strelcov spomedzi aktívnych hráčov. Pred ním sú iba Jaromír Jágr (749), Jarome Iginla (612) a Alex Ovečkin (526)."

Chicago Tribune (USA): "Marián Hossa strelil 500. gól v NHL a Blackhawks zdolali Flyers. Z pravej strany sa obkrútil okolo obrancu a vystrelil. Nebola to v jeho podaní krásna strela typu Patricka Kana, ale zoči-voči brankárovi bol efektívny. Je to rýchlosť či svižnosť, ktoré urobili z Hossu jedného z najlepších obojsmerných hráčov v súťaži. Jeho 500. gól prišiel takmer 18 rokov po jeho prvom presnom zásahu v NHL z 9. decembra 1998."

Idnes.cz (ČR): "Významné jubileum oslavuje Slovák Marián Hossa, ktorý proti Michalovi Neuvirthovi dosiahol 500. gól kariéry. Svojej veľkej chvíle sa dočkal v 26. min v zápase Chicaga proti Philadelphii, keď strelou bekhendom prekvapil Neuvirtha a zvýšil na priebežných 4:0. Českého brankára potom nahradil Steve Mason a s jeho príchodom hostia začali otáčať výsledok."

AP (USA): "Hossov päťstý gól pomohol Blackhawks zdolať Flyers. Tridsaťsedemročný Hossa bekhendom prekonal Neuvirtha, zdvihol ruky nad hlavu a šiel na striedačku oslavovať so spoluhráčmi. Potom sa dočkal potlesku v stoji od 21 263 divákov v United Center, ktorým zamával hokejkou na znak vďaky."

Expressen (Švéd.): "Marián Hossa sa stal členom exkluzívneho klubu NHL 500. Tento sen si splnil gólom vo víťaznom zápase Chicaga proti Philadelphii 7:4. Hossa je 44. hráčov v profilige, ktorí nastrieľali minimálne 500 gólov."

Sport-Express (Rus.): "Hossov historický zápis v Chicagu. ´Radoval som sa ako malý chlapec, keď som videl, že Hossa strelil svoj päťstý gól. Bolo to vzrušujúce divadlo. Som šťastný aj za neho,´ podelil sa so svojimi pocitmi ruský útočník Chicaga Artem Anisimov."

ESPN: "Marián Hossa dosiahol významný míľnik. Hossa sa stal 44. hráčom v histórii NHL, ktorí strelili minimálne 500 gólov. Vyrovnal sa Lannymu McDonaldovi a teraz má pred sebou Joea Mullena s 502 gólmi a Petra Bondru s 503."

Yle (Fín.): "Dôležitý medzník 37-ročného Hossu - strelil svoj 500. gól kariéry v NHL. Slovenský hokejista si vyslúžil od publika v Chicagu búrlivé ovácie."