Hossa zdvihol Gáboríkom hodenú rukavicu a vyzval Kopeckého

Marián Gáborík namiesto vedra zvolil rolbu a následne vyzval Mariána Hossu, foto webnoviny.skMarián Gáborík v Ice Bucket Challenge namiesto vedra zvolil rolbu a následne vyzval Mariána Hossu, foto webnoviny.sk

TRENČÍN - Hokejista Marián Hossa prijal výzvu od svojho kamaráta Mariána Gáboríka a pripojil sa k čoraz masovejšej vedrovo-ľadovej výzve Ice Bucket Challenge. Jej prívrženci to robia s cieľom pomôcť pacientom s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS) a upozorniť na problematiku. Akciu odštartoval bývalý bejzbalista Peter Frates s manželkou Juliou. Bývalému bejzbalistovi diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012. Ako prví sa do akcie zapojili hráči bejzbalovej MLB a postupne sa začali pridávať hokejisti z NHL i ďalší športovci vrátane futbalistov Cristiana Ronalda či Neymara.
Hossa splnil výzvu od Gáboríka v Trenčíne. Ešte pred zmiešaním nádob s ľadom a vodou pozval do akcie krídelníka Floridy Panthers a ďalšieho Trenčana pôsobiaceho v NHL Tomáša Kopeckého, generálneho manažéra svojho súčasného klubu Chicaga Blackhawks Stana Bowmana a spoluhráča Andrewa Shawa. Dosvedčuje to video zverejnené na sieti YouTube.