Hladký triumf San Jose v St. Louis, shutout Jonesa

Obrana San Jose na čele s brankárom Martinom Jonesom fungovala v druhom finále na ľade St. Louis bezchybne, foto nhl.comObrana San Jose na čele s brankárom Martinom Jonesom fungovala v druhom finále na ľade St. Louis bezchybne, foto nhl.com

ST. LOUIS - Hokejisti San Jose zvíťazili na ľade St. Louis hladko 4:0 a vo finále play-off Západnej konferencie NHL vyrovnali na 1:1 na zápasy. Dva presilovkové góly produktívneho obrancu Brenta Burnsa a 26 zákrokov brankára Martina Jonesa sa podpísali pod toto suverénne víťazstvo v zápase číslo 2. Skóre otvoril už v 3. min Tommy Wingels a na 4:0 pre hostí pečatil Dainius Zubrus gólom do prázdnej bránky 18,4 s pred koncom tretej tretiny. Center Sharks Logan Couture si pripísal dve asistencie, dovedna má na konte už 19 bodov za 7 gólov a 12 asistencií a je lídrom produktivity v play-off. Už prekonal klubový rekord v podaní Rusa Igora Larionova z roku 1994, ktorý vtedy vo vyraďovacej časti nazbieral 18 bodov.
"Dali sme dva góly v presilovke a to bolo rozhodujúce," povedal Logan Couture na webe NHL. "Súper zahral dobre, ale my nie. Musíme tento nevydarený zápas odložiť bokom a sústrediť sa na ten najbližší v San Jose. V tomto play-off sme už viackrát zažili situáciu, že nám jeden zápas nevyšiel a v tom ďalšom sme sa vrátili do hry," uviedol kapitán St. Louis David Backes. Hráči St. Louis predtým naposledy nestrelili gól v stretnutí play-off ešte v 1. kole v roku 2001 práve proti San Jose (0:1).

Play-off NHL - konferenčné finále - utorok - druhý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):
ZÁPADNÁ KONFERENCIA
St. Louis - San Jose 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) - stav série 1:1
Góly: 3. Wingels (Zubrus, Braun), 28. Burns (Pavelski, Couture), 52. Burns (Marleau, Couture), 60. Zubrus