Halák naplno trénoval, cíti sa ako v úvode sezóny

Halák na pondelňajšom tréningu, foto nhl.comHalák na pondelňajšom tréningu, foto nhl.com

NEW YORK - Vážne zranenie slabín spôsobilo, že už to budú dva mesiace, čo bol slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák naposledy v akcii. Jeho spoluhráči z New Yorku Islanders si medzičasom aj bez svojej jednotky zabezpečili postup do play-off NHL a v ňom nielenže už stihli vyradiť v prvom kole favorizovanú Floridu, ale v semifinále Východnej konferencie hrajú zatiaľ vyrovnanú partiu aj s Tampou Bay (1:1 na zápasy). Šance sa totiž skvele chopil nemecký náhradník Thomas Greiss, ktorý má v bojoch o Stanleyho pohár 93,7-percentnú úspešnosť zákrokov.
"Vždy je náročné sledovať chalanov z hľadiska alebo z domu a nemôcť im pomôcť, ale myslím si, že odvádzajú dobrú prácu. Osem týždňov som nechytal, takže mám pocit, akoby sa pre mňa začínala sezóna. Pracujem na synchronizácii a rýchlosti," uviedol Halák, ktorý v pondelok likvidoval strelecké pokusy spoluhráčov na tréningu. "Je zrejmé, že to zranenie prišlo vo veľmi zlom čase. Snažím sa dostať späť do zostavy, na lavičku. Azda to bude čoskoro. Uvidíme. Beriem to deň po dni."
Tréner Islanders Jack Capuano našiel v Greissovi potrebnú istotu, mužstvu sa darí nad očakávania a neistý termín Halákovho návratu ho aj preto nemusí až tak veľmi znepokojovať. "Napreduje, ale neviem, ako je ďaleko alebo kedy by mohol nastúpiť. Je skvelé vidieť ho znova na ľade v plnej tréningovej záťaži," poznamenal kouč podľa klubového webu. Čoskoro 31-ročný Bratislavčan (nar. 13. mája 1985) ochytal v základnej časti 36 zápasov, presná polovica z nich bola víťazná. Dosiahol 91,9-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,3 inkasovaného gólu na jeden duel. Trikrát nepustil za svoj chrbát jediný puk. S klubom má platnú zmluvu do konca sezóny 2017/2018.


Fotogaléria