Halák má novú dvojku v Islanders, klub angažoval Neuvirtha

Brankár Michal Neuvirth, foto nhlpa.com

NEW YORK - Hokejový brankár Jaroslav Halák bude mať v New Yorku Islanders novú dvojku. Klub z Long Islandu angažoval v rámci výmeny z Buffala Michala Neuvirtha, opačným smerom poslal doterajšieho náhradníka Chada Johnsona a výber v treťom kole draftu 2016.
Dvadsaťšesťročný Neuvirth sa po nedávnom odchode Jhonasa Enrotha stal jednotkou Sabres, vo februári sa dostal do dobrej formy a mal 93,8 % úspešnosť zákrokov. Dvadsaťosemročný Johnson môže byť pre Buffalo dobrou voľbou do budúcej sezóny. Zaujímavosťou je, že Halák a Neuvirth boli súčasťou vlaňajšej výmeny medzi Buffalom a Washingtonom.
Islanders zároveň v posledný deň prestupového obdobia v NHL angažovali zo San Jose aj útočníka Tylera Kennedyho, ktorému sa po sezóne končí zmluva. Dvadsaťosemročný hokejista v poslednom čase často sledoval zápasy z tribúny. San Jose sa za posledných 24 hodín zbavilo Kennedyho, Andrewa Desjardinsa, Jamesa Shepparda a Freddieho Hamiltona, získalo draftové výbery, Bena Smitha z Chicaga a Karla Stolleryho z Colorada.