Jonesov druhý shutout za sebou a dvojgólový Hertl

Český útočník San Jose Tomáš Hertl, foto SITA/APČeský útočník San Jose Tomáš Hertl, foto SITA/AP

SAN JOSE - Český útočník Tomáš Hertl dvakrát skóroval, kanadský brankár Martin Jones si udržal v druhom zápase po sebe čisté konto a hokejisti San Jose štvrtkovým víťazstvom nad St. Louis 3:0 otočili vývoj finále Západnej konferencie NHL z 0:1 na 2:1. V sobotu znova na ľade ich SAP Center, kde vyhrali už šesť stretnutí v sérii, je na programe štvrtý diel série.

Pre 26-ročného Jonesa, ktorý zneškodnil všetkých 22 striel Blues, to bol tretí shutout v kariére v play-off a všetky dosiahol v uplynulých štyroch vystúpeniach. V klubovej histórii Sharks sa vyrovnal Jevgenijovi Nabokovovi v počte čistých kont vo vyraďovacej časti v jednom ročníku, viac ich dosiaľ nenazbieral nikto v bránke "žralokov". Obranca Paul Martin absolvoval svoj stý play-offový duel.

Dvadsaťdvaročný krídelník Hertl odohral svoj prvý dvojgólový zápas v play-off NHL v kariére. Svojím druhým zásahom v 47. min vyhnal z bránky Briana Elliotta, ktorý inkasoval trikrát zo štrnástich striel a prenechal miesto náhradníkovi Jakovi Allenovi. Hosťom nepomohli k úspechu ani vopred avizované zmeny v niektorých päťkách.

Play-off NHL - konferenčné finále - štvrtok - tretí zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

San Jose - St. Louis 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) - s
ZÁPADNÁ KONFERENCIAtav série 2:1
Góly: 16. Hertl (Pavelski, J. Thornton), 32. Donskoi (Couture), 47. Hertl (J. Thornton, Pavelski