Crosby a Ovečkin už majú prvé individuálne trofeje

Súboj hviezd - Ovečkin vs Crosby, foto SITA/AP

NEW YORK - Hokejový útočník Sidney Crosby získa druhýkrát v kariére Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti NHL. Kapitán Penguins už ocenenie prevzal v roku 2007. V tejto sezóne má na svojom konte zatiaľ 104 bodov za 36 gólov a 68 asistencií v 80 zápasoch. Aj keď v nedeľu sa ešte hrajú posledné stretnutia základnej časti, Crosbyho už momentálne druhý v poradí Ryan Getzlaf neprekoná, keďže stráca 17 bodov.
Prvenstvo v súťaži kanonierov obháji Alexander Ovečkin a na tradičnej posezónnej slávnosti si prevezme Maurice "Rocket" Richard Trophy. Tentoraz na jej zisk potreboval kapitán Washingtonu 51 gólov v 77 dueloch, čo však nie je ešte konečná bilancia. Druhý v hodnotení strelcov je deň pred koncom základnej časti Corey Perry z Anaheimu, ktorý na Rusa stráca osem presných zásahov. Trofej Mauricea Richarda už Ovečkin získal okrem vlaňajška aj v rokoch 2008 (65 gólov) a 2009 (56).
V nedeľu sú v akcii Pittsburgh i Washington a obe ligové hviezdy môžu ešte rozšíriť svoje štatistiky. Pred rokom bol najproduktívnejším hráčom NHL Martin St. Louis.