Chára už korčuľoval, mohol by sa vrátiť do dvoch týždňov

Kapitán Bostonu Zdeno Chára, foto bruins.nhl.comKapitán Bostonu Zdeno Chára, foto bruins.nhl.com

BOSTON - Slovenský hokejista Zdeno Chára sa objavil v pondelok prvýkrát od svojho zranenia ľavého kolena, ktoré utrpel 23. októbra v zápase proti New Yorku Islanders, na ľade TD Garden. Kapitán Bostonu Bruins podľa pozorovateľov absolvoval ľahké štvrťhodinové korčuľovanie. Termín návratu na ľad je stále nejasný. Informuje o tom Boston Herald. "Je to len začiatok. Zďaleka nie je jeho stav v tom štádiu, že by sa mal vrátiť. Dostal sa na ľad prvýkrát po dlhej dobe. Vždy je povzbudzujúce vidieť hráča po čase opäť na korčuliach," uviedol tréner Bostonu Claude Julien.
Kapitán víťazov Stanleyho pohára 2011 chýba už takmer päť týždňov, pri prvotných odhadoch bola spodná hranica liečby poškodených väzov v ľavom kolene štyri a horná šesť týždňov. Chára sa zranil 23. októbra v zápase s New Yorkom Islanders. Slovák zaznamenal v tejto sezóne dva góly, jednu asistenciu, dva mínusové body, šesť trestných minút a 28 striel. Pravdepodobne si privodil zranenie pri snahe bodyčekovať Johna Tavaresa. Krátko po tejto zrážke odstúpil zo zápasu s Islanders a už sa doň nevrátil. Bez Cháru vyhrali Bruins deväť zápasov a päťkrát prehrali.
Podľa generálneho manažéra Bruins Petra Chiarelliho by sa Slovák mohol vrátiť do štrnástich dní. "Dúfam, že to bude desať dní až dva týždne," uviedol Chiarelli v rozhovore pre 98,5 Sports Hub, čo je oficiálna rozhlasová sieť Bruins.