Chára po Prezidentskej trofeji: Od nedele ideme od nuly

BOSTON - Hokejový Boston si sobotňajšou výhrou nad Buffalom 4:1 definitívne zabezpečil Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti NHL i výhodu domáceho prostredia v rozhodujúcich zápasoch počas celého play-off. Bruins sa z tejto trofeje tešia prvýkrát od sezóny 1989/1990 a vo vyraďovacej časti bude ich súperom Detroit.

 

Kapitán Zdeno Chára ako prvý doviedol Boston Bruins do play-off v sezóne 2013/14, foto SITA/AP

"Tvrdo sme pracovali počas celej sezóny a sme hrdí na to, čo sme už dosiahli. Byť najlepším tímom základnej časti však neznamená viac priestoru či väčší rešpekt súpera v play-off. Po nedeli začnú všetky tímy od nuly vrátane nás. Bude to ešte ťažšie ako doteraz,“ citujú Cháru zámorské médiá.
Boston má na svojom konte 117 bodov za bilanciu 54-18-9. Doteraz získali Stanleyho pohár od zavedenia Prezidentskej trofeje v ročníku 1985/1986 len ôsmi jej držitelia. Vlani si trofej vybojovali hráči Chicaga a napokon triumfovali aj v Stanleyho pohári.
Chára v sobotu dosiahol 40. kanadský bod v tomto ročníku NHL. Kapitán Bostonu sa prihrávkou podieľal na víťazstve svojho tímu nad Buffalom 4:1, inkasoval aj 14 trestných minút. Tridsaťsedemročný trenčiansky rodák nastrieľal v 77 stretnutiach základnej časti solídnych 17 gólov a pridal 23 asistencií. "Od budúceho týždňa sa všetko začína od začiatku. Stále musíte hrať na vysokej úrovni, aby ste boli úspešní. Chceli by sme nadviazať na základnú časť, ale nemôžeme nič podceniť," tvrdí Chára.