Cesty Arizony a trénera Dave Tippetta sa rozišli

Tréner Kanady na MS v Minsku Dave Tippett, foto SITA/AP

GLENDALE - Hokejový tréner Dave Tippett už v nasledujúcej sezóne nebude stáť na striedačke tímu NHL Arizona Coyotes. S vedením klubu sa po vzájomnom súhlase dohodli na rozviazaní spolupráce. Informoval o tom verejnosť majiteľ klubu a jeho najvyšší predstaviteľ Andrew Barroway. "V mene celej organizácie sa chcem úprimne poďakovať ´Tipovi´ za jeho odvedenú prácu a množstvo prínosov, ktoré dal nášmu tímu. Je to muž s vysokým charakterom a sme mu vďační za jeho vodcovstvo počas obdobia, keď bol hlavným trénerom mužstva. Máme však rozdielne predstavy o tom ako budovať tím. Dohodli sme sa teda, že bude pre obe strany najlepšie, ak zmeníme trénera," uviedol v stanovisku Barroway.

Rovnaký názor má na celú situáciu aj samotný kouč. "Po niekoľkých zamyslených debatách s Andym sme sa dohodli, že bude pre mňa najlepšie, ak sa posuniem ďalej. Čas strávený v organizácii som si dôkladne užil a želám všetkým do budúcnosti len to najlepšie," povedal Tippett.

Päťdesiatpäťročný Kanaďan sa stal 24. septembra 2014 v poradí 17. koučom v histórii klubu, ktorý v sezóne 2014/2015 zmenil názov z Phoenix na Arizona Coyotes. Tippett mal s družstvom "kojotov" bilanciu 282 víťazstiev, 257 prehier a 83-krát podľahli jeho zverenci súperovi po predĺžení respektívne samostatných nájazdoch.