Na Višňovského augustovej rozlúčke aj Zdeno Chára

Zídu sa na Višňovského rozlúčke, foto SITAZídu sa na Višňovského rozlúčke, foto SITA

BRATISLAVA - Na oficiálnej rozlúčke Ľubomíra Višňovského s úspešnou hokejovou kariérou sa zúčastní aj obranca Zdeno Chára. Tridsaťdeväťročný rodák z Topoľčian to zverejnil prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "Som šťastný, že moje pozvanie prijala aj naozaj veľká hokejová osobnosť. Prvý slovenský hráč, ktorý ako kapitán mužstva získal Stanleyho pohár, a tiež bol ako prvý Slovák ocenený James Norris Memorial Trophy pre najlepšieho obrancu sezóny. Zdeno Chára," napísal Višňovský.
Skúsený zadák si naplánoval rozlúčku s kariérou na 11. augusta do Bratislavy. Už skôr zverejnil, že na podujatí "Finále #17: Legendy Slovana vs. Zlatí chlapci" sa predstavia na jednej strane Richard Kapuš, Ján Lipiansky, Michal Hreus, Zdeno Cíger, Jozef Voskár, Karol Rusznyák, Peter Podhradský, Michal Hreus, Rudolf Jendek, na opačnej Marián Hossa, Marián Gáborík, Andrej Sekera, Miroslav Šatan, Peter Bondra a Jozef Stümpel.
Ľubomír Višňovský začal aj skončil seniorskú kariéru v Slovane Bratislava, medzitým hral na klubovej úrovni iba v zámorskej NHL. Za Los Angeles Kings, Edmonton Oilers, Anaheim Ducks a New York Islanders nazbieral dovedna 883 štartov v základnej časti s bilanciou 88 gólov a 111 asistencií, v play-off pridal 28 súbojov a osem gólových prihrávok. Na reprezentačnej úrovni odohral za Slovensko 141 zápasov a dosiahol v nich 18 presných zásahov. Na svojom konte má zlato z MS v Göteborgu 2002, striebro z Petrohradu 2000 aj bronz z Helsínk 2003. Štartoval na ZOH 2006 a 2010, v rokoch 1998 a 2002 hral za Slovensko v predkole ZOH.