Detva je krok od triumfu v prvej hokejovej lige

DETVA - Dve hladké domáce víťazstvá s výsledným skóre 13:2 výrazne priblížili hokejistov Detvy k triumfu v I. hokejovej lige a zároveň právu vyzvať Žilinu v baráži o extraligu.  Hokejisti Spišskej Novej Vsi pod Poľanou sklamali svojich priaznivcov a za stavu 1:3 na zápasy budú mať vo štvrtok v domácom súboji obrazne povedané nôž na krku. Ak nezvíťazia, Detvania sa budú prvýkrát v histórii tešiť z prvoligového titulu.

 

Gólom k debaklu Spišiakov v Detve prispel aj Braňo Srnka (vľavo), foto SITA - Radoslav MaťašGólom k debaklu Spišiakov v Detve prispel aj Braňo Srnka (vľavo), foto SITA - Radoslav Maťaš

"Chceli sme vyhrať obidva domáce zápasy, ale takýto debakel nikto z nás neočakával. Bol to supervýkon a Spišiakov sme v podstate prevýšili po všetkých stránkach. Pôsobili nejako odovzdane, ako keby ani nevládali,“ uviedol útočník Detvy Juraj Petro po utorkovom triumfe 9:2 v rozhovore pre hokej.sk.

logo prvoligistu HC 07 Orin Detva

Dvadsaťriročný odchovanec Banskej Bystrice prispel k výprasku Spišiakov gólom a asistenciou. Na otázku, či nechceli zdecimovaným hosťom uštedriť v tretej tretine aj desiaty gól, odpovedal: "V play-off je jedno, či vyhráte 3:2 alebo 10:2. Verím, že ten jeden gól sme si ušetrili na piaty zápas do Spišskej. Tam ho budeme potrebovať viac.“
Petro hral v utorok so sebazaprením po zranení, pred zápasom požiadal o injekciu aj lieky proti bolesti. Na ľade už na bolesť nemyslel. Teraz myslí predovšetkým na to, ako ukončiť finálovú sériu už vo štvrtok na Spiši. "Určite si nedovolíme vypustiť zápas a najradšej by sme to skončili už tam. Oslavy si potom môžeme užiť s našimi fanúšikmi aj dodatočne. Ak by to ale predsa len nevyšlo, k dispozícii ešte budeme mať domáci ľad a na tom sme prakticky neporaziteľní," pokračoval Petro pre hokej.sk. Pri tradičnej otázke, či vo štvrtok povezú k súperovi aj šampanské na oslavu majstrovského titulu, spozornel. "Neradi by sme niečo predbiehali. V šatni ešte nikto o titule nehovorí. Posledný krok býva najťažší, máme to však vo svojich rukách. Brankár chytá výborne, gólovo sa presadili všetky formácie. Na šampanské je čas. Kúpiť ho niekde na pumpe je najmenej."