MS v hokeji na sánkach: Slováci po solídnom výkone podľahli Česku

Reprezentanti SR v hokeji na sánkach odohrali proti Česku solídny zápas, foto spv.skReprezentanti SR v hokeji na sánkach v Japonsku čakajú na prvé víťazstvo foto spv.sk

TOMAKOMAI - Aj po druhom vystúpení v B-divízii majstrovstiev sveta v japonskom Tomakomai zostávajú slovenskí hokejisti na sánkach bez bodu. Po prehre s Japoncami (1:3) zverenci Miroslava Drába nestačili na favorizovaných Čechov a podľahli im 0:3 (0:0, 0:2, 0:1). Najbližšími súpermi Slovákov na turnaji B-divízie MS budú hráči Veľkej Británie, zápas odohrajú v piatok 2. 12. od 6.30 h SEČ. Ešte v stredu príde na rad stretnutie Japonsko - Veľká Británia (9.30 h SEČ).
V Japonsku sa bojuje o postup do A-divízie MS ako aj o účasť v kvalifikačnom turnaji pre zimné paralympijské hry v Pjongčangu 2018.

Výsledok - MS B-divízie v hokeji na sánkach - streda:
Slovensko - Česko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Českí reprezentanti rozhodli o svojom víťazstve dvoma gólmi v úvodných desiatich minútach druhej tretine. Potom sa hra na približne polhodinu prerušila pre výmenu plexiskla za jednou z bránok. V zostávajúcom priebehu sa slovenskí reprezentanti márne pokúšali skórovať, Česi pridali necelé štyri minúty pred koncom v presilovke gólovú poistku. Hralo sa na 3x 15 min. Česi si týmto víťazstvom už vybojovali návrat do elitnej kategórie MS, Slováci si po skončení základnej časti zahrajú o konečné tretie miesto.
Poslednými súpermi Slovákov na turnaji B-divízie MS budú hráči Veľkej Británie, odohrajú proti nim až dva zápasy. Ten prvý ešte v rámci skupinových bojov v piatok 2. 12. od 6.30 h SEČ. Briti v stredu prehrali s Japoncami 0:6. V Japonsku sa bojuje o postup do A-divízie MS ako aj o účasť v kvalifikačnom turnaji pre zimné paralympijské hry v Pjongčangu 2018. Kvalifikáciu o Pjongčang si zahrajú tri najlepšie tímy.
"Hrali sme so súperom, ktorý výkonnostne nepatrí do B-skupiny MS. Nedalo sa hrať inak ako defenzívne. Snažili sme sa rovnomerne striedať všetkých hráčov, aby sme vydržali naplno až do konca. Na začiatku druhej tretiny sme dostali dva rýchle góly a to bolo rozhodujúce. Potom sme nedokázali dostať súpera pod tlak a zdramatizovať zápas. Česi sú objektívne lepší. Výsledok je najlepší, aký sme kedy s týmto súperom dosiahli," uviedol kapitán slovenského tímu Peter Štít na webe SPV.
K nadchádzajúcemu programu slovenského tímu v Tomakomai doplnil: "Teraz nás čaká deň voľna a potom dva zápasy s Veľkou Britániou. V prvom pôjde iba o umiestnenie v základnej skupine. Druhý bude oveľa dôležitejší, rozhodne o postupujúcom do kvalifikácie na paralympijské hry. Dúfam, že sa aj naďalej budú napĺňať papierové predpoklady. Tentoraz budeme favoritom my."

Výsledky - MS B-divízie v hokeji na sánkach - streda:
Slovensko - Česko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 18. Hábl (Geier, Krupička), 20. Geier (Raul), 42. Palát (Hrbek)
Strely na bránku: 24:9, najlepší hráči: Stašák - Hábl
Zostava SR: Lepáček - Štít, Kardoš, Ferenčík, Stašák - Joppa, Ligda, Fojtík, Večerek, Gergely, Rauš

Ďalší stredajší zápas:
Japonsko - Veľká Británia 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Ďalší program Slovákov v B-divízii na MS v Japonsku (začiatky zápasov sú v SEČ):
2. decembra: Veľká Británia - Slovensko (6.30)
3. decembra - zápas o 3. miesto: Slovensko - Veľká Británia (3.00), finále: Česko - Japonsko (6.30)

Tabuľka:
1. Česko 2 2 0 0 0 15:0 6
2. Japonsko 2 2 0 0 0 9:1 6
3. Slovensko 2 0 0 0 2 1:6 0
4. V. Británia 2 0 0 0 2 0:18 0