Tatar: Strelca ako Gáborík určite potrebujeme

Tomáš Tatar v súboji s Janom Muršakom, foto SITA - Ján ViazaničkaTomáš Tatar v súboji s Janom Muršakom, foto SITA - Ján Viazanička

OSTRAVA - Nervy až do konca duelu so šťastným koncom, to už takmer neodmysliteľne patrí k slovenskej hokejovej reprezentácii na 79. majstrovstvách sveta v Česku. Aj v treťom súboji totiž Slováci rozhodli o svojom triumfe až v závere, v utorok večer troma gólmi otočili súboj proti Slovincom a zvíťazili 3:1. "Zatiaľ to vyzerá tak, že sme mužstvo tretích tretín. Akoby sme chceli najprv unaviť súpera a potom to otočíme. Je to tuhý boj,“ poznamenal po zápase v ostravskej ČEZ aréne útočník Tomáš Tatar.
Podľa jedného z najproduktívnejších hráčov Detroitu v zámorskej NHL si „nervákmi“ Slováci zbytočne míňajú energiu. „Zápasy by boli o dosť iné, keby sme viedli od začiatku. Slováci majú hokejový talent, ale zatiaľ nám nejde zakončenie. Vyhrali sme opäť, no aj keď sa trápime, ukazujeme na ľade povestné srdiečko. Fanúšikovia sú výborní, klobúk dole,“ pokračoval 24-ročný odchovanec dubnického hokeja.
Tomáš Tatar však upozornil, že Slovinci nepatria medzi slabé mužstvá. „Majú hráčov v popredných európskych ligách či hokejistu v NHL. Nevidím dôvod, prečo by mali byť slabší od nás. Je to taktický boj a dnes sa to potvrdilo,“ poznamenal.
Prvé dva góly na turnaji dosiahol v utorok večer topkanonier Marián Gáborík, predtým sa z útočníkov presadil z hry len Marek Viedenský. „Som rád, že to Mariánovi padlo, strelca ako on určite potrebujeme. Hádam to bude viac padať všetkým útočníkom,“ dodal Tatar.