Slovinci majú v kádri Kopitara, Tičara, Jegliča i Razingara

Slovinský útočník Anže Kopitar, foto sloveniatimesSlovinský útočník Anže Kopitar, foto sloveniatimes

ĽUBĽANA - V slovinskej nominácii na hokejové majstrovstvá sveta 2015 do Prahy a Ostravy nechýba hviezdny Anže Kopitar z Los Angeles Kings, dvojica zo Slovana Bratislava Žiga Jeglič, Rok Tičar či Tomaž Razingar z Dukly Trenčín. Bohaté skúsenosti so slovenskou Tipsport extraligou má aj Sabahudin Kovačevič, ktorý má za sebou sezóny v Poprade, i bývalý brankár Nitry Robert Kristan. Do nominácie sa dostala aj opora CSKA Moskva Jan Muršak. Jediným hráčom zo slovinského klubu je útočník Aleš Mušič z Olimpije Ľubľana.
Slovinci prídu do Ostravy, kde budú aj jedným zo súperov Slovenska v základnej skupine, s podobným kádrom, aký hral vlani na ZOH v Soči, kde sa prebojoval nečakane do štvrťfinále. Z najlepších slovinských hráčov bude v Ostrave a Prahe chýbať iba zranený David Rodman, ktorý má problémy s rukou. Ako posledný z kádra pred MS vypadol obranca Jurij Repet z Havířova, ktorý sa nedostal do konečnej dvadsaťpäťky.
Slovinsko zatiaľ vyhralo všetky prípravné stretnutia pred MS - zdolalo Chorvátsko (5:2), Japonsko (4:0, 4:1), Maďarsko (4:2) i Rakúsko (4:3). V stredu absolvujú zverenci Matjaža Kopitara generálku v Berlíne proti Nemecku. V sobotu 2. mája začnú šampionát súbojom s Bieloruskom. Duel Slovensko - Slovinsko sa na MS uskutoční v utorok 5. mája o 20.15 h.

Nominácia Slovinska na MS 2015 v hokeji:
Brankári: Robert Kristan (Pardubice, ČR), Luka Gračnar (Salzburg, Rak.), Gašper Krošelj (Oskarshamn, Švéd.)
Obrancovia: Blaž Gregorc (Pardubice, ČR), Mitja Robar, Luka Vidmar (obaja Mladá Boleslav, ČR), Žiga Pavlin (AIK Štokholm, Švéd.), Klemen Pretnar (Villach, Rak.), Miha Štebih (Dukla Jihlava/ČR), Sabahudin Kovačevič (Graz, Rak.), Aleš Kranjc (Södertälje, Švéd.), Andrej Tavželj (Neftekamsk, Rus./VHL)
Útočníci: Anže Kopitar (Los Angeles, USA/NHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, Rus./KHL), Žiga Jeglič, Rok Tičar (obaja Slovan Bratislava, SR/KHL), Robert Sabolič (Sparta Praha, ČR), Jan Urbas (Västeras, Švéd.), Tomaž Razingar (Dukla Trenčín, SR), Marcel Rodman (Klagenfurt, Rak.), Žiga Pance (Bolzano, Tal./EBEL), Boštjan Goličič (Gap, Fr.), Ken Ograjenšek (Epinal, Fr.), Miha Verlič (Graz, Rak.), Aleš Mušič (Olimpija Ľubľana)