Slováci proti Rusom bez zmien v zostave, rozkorčuľovanie bez L. Hudáčka

Slovenská hokejová reprezentácia sa teší z gólu do siete Dánska na MS v Kolíne, foto iihf.comSlovenská hokejová reprezentácia nastúpi v sobotu na MS  proti tímu Ruska bez zmien v zostave, foto iihf.com

KOLÍN NAD RÝNOM - Bez zmien v zostave v porovnaní so stredajším duelom proti Nemecku nastúpi slovenská hokejová reprezentácia na sobotňajší zápas na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku proti výberu Ruska. Chytať bude Július Hudáček. Zápas Rusko - Slovensko je v kolínskej Lanxess Arene naplánovaný na 16.15 h. V ofenzíve spolu zostali Michel Miklík, Marcel Haščák s Máriom Bližňákom, kapitán Vladimír Dravecký nastúpi s Liborom Hudáčkom a Pavlom Skalickým, Sparťania Lukáš Cingeľ a Andrej Kudrna s Tomášom Hrnkom, Tomášovia Zigo a Matoušek s Andrejom Šťastným.

V defenzíve budú hrať Michalovia Čajkovský a Sersen, Peter Čerešňák s Adamom Jánošíkom, Martin Gernát s Jurajom Mikušom a Peter Trška s Eduardom Šedivým.

Na sobotňajšom rannom rozkorčuľovaní chýbal pre menšie problémy s nohou Libor Hudáček, hrať však bude. Z tribúny bude zápas sledovať uzdravený Jakub Suja, ktorý sa v piatok vrátil do tréningového procesu po pár dňoch v karanténe. Slováci zatiaľ nazbierali na šampionáte štyri body a v tabuľke A-skupiny im patrí siedme miesto.

Sobotňajší popoludňajší duel Rusko - Slovensko povedie nemecko-rakúska rozhodcovská dvojica Daniel Piechaczek - Mark Lemelin. Na čiarach im budú pomáhať Američan Judson Ritter a Čech Miroslav Lhotský. Rusi nastúpia v červených dresoch, Slováci v bielej kombinácii.

Zostava tímu SR na sobotňajší duel proti Rusku:

J. Hudáček - P. Čerešňák, A. Jánošík, Čajkovský, Sersen, J. Mikuš, Gernát, P. Trška, Šedivý - Miklík, Bližňák, Marcel Haščák - Dravecký, L. Hudáček, Skalický - Kudrna, Cingeľ, Hrnka - A. Šťastný, Zigo, Matoušek