Do dejiska MS odcestovali Slováci s menším meškaním

 

Oficiálny autobus MS 2015, v ktorom sa hokejisti SRpresunuli  do OstravyOficiálny autobus MS 2015, v ktorom sa hokejisti SR presunuli  do Ostravy

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia odcestovala vo štvrtok krátko po deviatej hodine do dejiska majstrovstiev sveta. Do Ostravy sa presunula s menším meškaním oproti pôvodným plánom. Dôvodom bol neskorší príchod oficiálneho autobusu šampionátu, ktorý mal po ceste z Česka na Slovensko technické problémy a zdržal sa na jednom z parkovísk ešte na Morave. Hokejistov na cestu od bratislavského hotela vyprevadila aj desiatka lovcov autogramov. Do Ostravy odcestovali všetci nominovaní hráči vrátane Libora Hudáčka, ktorý mal počas predchádzajúcich dní zdravotné problémy.  "Autobusár mal mierne meškanie, ale cesta bola ‘v pohode‘. Diaľnice sú trochu hrboľaté, tak sme sa trochu ponatriasali. Ja som nespal a počúval som hudbu. Niektorí chlapci si potom zdriemli v hoteli, no sa snažím chodiť spať až večer, aby som poriadne prekonal časový posun z USA,“ pokračoval mladý hokejista.

V hotelových izbách si viacerí hráči SR odpočinuli pred tréningom. "Na izbách je všetko v poriadku, akurát postele sú možno pre nás trochu úzke. Ale bude sa to dať vydržať. Ešte šťastie, že tu nie je Zdeno Chára, no taký Milan Jurčina asi bude mať tiež problémy,“ doplnil Marko Daňo.

Tréner Vladimír Vůjtek vo štvrtok ráno po budíčku stihol záver zápasu Tampy Bay s Detroitom, po ktorom sa klubová sezóna skončila pre Tomášov Tatara a Jurča. O oboch má záujem, uvidí, ako dopadnú výstupné zdravotné testy. V prípade Tomáša Jurča ešte krátko pred odchodom tímu bola v hre aj farma a pokračovanie v bojoch o Calderov pohár v AHL. Napokon aj Košičan dostal od vedenia Red Wings povolenie na štart na MS.
Ešte v stredu podvečer sa reprezentačný kouč dozvedel od brankára Jaroslava Haláka, že na svetový šampionát nepricestuje zo zdravotných dôvodov. "Kým sme sa nespojili, nevedeli sme, v akom chytá stave. Férovo povedal, že sa necíti, aby podával vrcholné výkony na majstrovstvách sveta. Beriem túto jeho odpoveď," tvrdil Vladimír Vůjtek a rozhovoril sa aj o sile mužstva: "Máme dobré mužstvo, isté nedostatky môžeme vyriešiť taktikou. Keď príde aj Tomáš Tatar, mužstvo bude silné. Cieľ je jasný - štvrťfinále a postup na zimné olympijské hry 2018. Štvrťfinále je medzníkom, ktorý sa hrá na jeden duel a nikto nevie, ako sa skončí," vyhlásil Vladimír Vůjtek.
Pre českého kormidelníka na slovenskej lavičke bude tohtoročný šampionát posledným v kariére, už dávnejšie avizoval, že sa chce rozlúčiť s trénerskou kariérou. "Komu sa podarí na domácom šampionáte zakončiť kariéru v národnom mužstve? Poznám prostredie, kde sa turnaj koná. Verím, že bude za nami celý štadión a chceme potešiť divákov," doplnil Vladimír Vůjtek.