Rusi sa po prílete do Moskvy ospravedlnili fanúšikom

Symbol finále MS 2015 v Prahe,  foto fhr.ruSymbol finále MS 2015 v Prahe - radosť víťazov, sklamanie zdolaných,  foto fhr.ru

MOSKVA - Hokejisti Ruska sa po prehre vo finále majstrovstiev sveta v Prahe dlho nezdržali a ešte v noci odleteli do Moskvy. Na letisku Vnukovo pristáli v pondelkových skorých ranných hodinách. Po pristáti požiadal generálny manažér ruského tímu Andrej Safronov fanúšikov o prepáčenie, že sa mužstvu nepodarilo obhájiť v Prahe zlaté medaily z Minska 2014.
"Bojovali sme s množstvom zranených hráčov. Chlapcom môžeme povedať len jedno veľké ďakujem. Všetci sme chceli vyhrať, ale nepodarilo sa nám to. Bavili sme sa o tom celú cestu v lietadle, nedeľa nebola naším dňom. Drahí fanúšikovia, ospravedlňte nás, prosím, že sme nevyhrali," povedal v priamom prenose televízneho kanála Rossija 2 Safronov.
Rusi sa museli počas šampionátu vyrovnať so zraneniami viacerých hráčov. Hneď v úvode turnaja im vypadli hráči z kostry mužstva Danis Zaripov, Jevgenij Biriukov a Jevgenij Medvedev. V závere hral s nešpecifikovanou zlomeninou Vadim Šipačov, zranenie trápilo aj Maxima Čudinova. Podľa lekára ruskej zbornej odohrali Jevgenij Malkin a Nikolaj Kuľomin finále s veľkým sebazaprením a zraneniami. "Mali sme podstatne viac zranených hráčov ako v Minsku," priznal Panyšev pre championat.com.