Podľa Andreja Kudrnu sa Slováci nemôžu iba spoliehať na pomoc Dánov

Šiesty gól Američanov v  bránke J. Hudáčka, foto iihf.comŠiesty gól Američanov v  bránke J. Hudáčka, foto iihf.com

KOLÍN NAD RÝNOM - Dva víkendové zápasy proti favoritom ukázali, že slovenský hokej momentálne nemôže pomýšľať na štvrťfinále majstrovstiev sveta. Celkové skóre 1:12 v zápasoch s Rusmi a Američanmi je krutou realitou a stále reálne pripomína ešte nezvládnutý boj o záchranu. 

"Uvidíme, ako dopadnú zápasy Dánska, ale na to sa spoliehať nemôžeme. Bodov sme mali uhrať viac. Máme ešte jeden duel pred sebou, aby nám nejaké body pribudli,“ povedal útočník Andrej Kudrna.  Krídelník Slovana Bratislava Andrej Šťastný: "Je pred nami ešte jeden zápas a stále to máme vo svojich rukách. Uvidíme, ako to dopadne." 

"Chceli sme hrať proti Američanom otvorený hokej, ale ich hráči len na to čakali. Predviedli brejky a ukázali, že majú v tíme úroveň z NHL," skonštatoval útočník Libor Hudáček. Na otázku, či bol v nedeľu popoludní v Lanxess Arene moment, keď sa Slováci reálne mohli pokúsiť o obrat v stretnutí, krídelník švédskeho Örebra odpovedal: "Keď sme dali gól na 1:2, prebehlo nám v hlavách - dajme teraz aj druhý! Mali sme aj šance, útočili sme a mohli vyrovnať. Potom sme však prepadli, vyšachovali nás a do prázdnej bránky dali z ich pohľadu na 3:1. Neskôr prišiel tečovaný štvrtý gól od ´Čaja´ a potom to už mali tí chlapci jednoduché."

Zverenci Zdena Cígera majú v A-skupine naďalej na konte iba 4 body. Ak chcú mať istotu zotrvania v elitnej kategórii MS, musia zabodovať v záverečnom svojom vystúpení v utorok od 12.15 h proti Švédom. Pomôcť im môžu aj Dáni, ak získajú bod v pondelkovom súboji proti Talianom, prípadne ešte v nedeľu večer proti Švédom. "Švédi? Máme možnosť, aby sme im to znepríjemnili a vzali im aspoň bod. Máme to stále vo vlastných rukách, ale dúfam, že nám pomôžu aj Dáni," dodal Libor Hudáček.