Jágr vybuchol, bol ako zúriaci býk

MINSK - Český hokejista Jaromír Jágr len veľmi ťažko niesol vývoj na ľade v sobotňajšom semifinále majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku s Fínskom. Česi napokon prehrali 0:3 a čaká ich iba boj o bronzové medaily so Švédmi (nedeľa o 15.30 h SELČ).

Neúnavný Jágr v súboji s Fínom  Jerre Karalahtem, foto IIHF Richard WolowiczNeúnavný Jágr v súboji s Fínom  Karalahtem, foto IIHF - Richard Wolowicz

Jágr bol lídrom českého tímu, na ľade bojoval o každý puk a snažil sa pripravovať šance spoluhráčom. Po svojom vylúčení v tretej tretine za odplácanie nečakane vybuchol na trestnej lavici.
Za stavu 0:2 sa Čechom nedarilo, ale Jágr sa ako jeden z mála snažil zlomiť priebeh. Po strete s Leom Komarovom pri mantineli v 49. min sa na dotierajúceho súpera zahnal hokejkou a rozhodcovia ho poslali na trestnú lavicu. Frustrovaný Jágr už mimo ľadovej plochy hodil hokejku na mantinel, potom prišli na rad aj uterák a fľaša s vodou. Z televíznych záberov bolo badať veľkú zlosť českej hviezdy, vyzeral ako zúriaci býk.
"Od začiatku bolo vidieť, že ide do toho naplno. Dohrával súboje a potom bol trocha frustrovaný, keď z toho vyplynuli fauly. Klobúk dole, že drie v 42 rokoch a bije sa celých 60 minút. To je obdivuhodné," povedal pre iDnes.cz na adresu spoluhráča Jiří Novotný.