Hviezdny Crosby bude reprezentovať Kanadu

Zlatí Kanaďania (zľava) útočníci Kunitz, kapitán Crosby, Bergeron a obranca Subban, foto SITA/APZlatí Kanaďania (zľava) útočníci Kunitz, kapitán Crosby, Bergeron a obranca Subban, foto SITA/AP


CALGARY 26. apríla (SITA) - V drese Kanady sa na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v hokeji v Prahe a Ostrave (1. - 17. mája) predstaví aj hviezdny útočník Sidney Crosby. Dvadsaťsedemročný center prisľúbil po vyradení Pittsburghu z bojov o Stanleyho pohár zostavovateľom kanadského tímu svoj príchod na šampionát. Ak by javorové listy s Crosbym v zostave získali zlato, Kanaďan by sa stal členom Triple Gold Clubu.
Crosby hral zatiaľ len na jednom svetovom šampionáte. V roku 2006 obsadili Kanaďania v Rige štvrté miesto, center v deviatich zápasoch nazbieral 16 bodov (8+8), dostal sa do All-Star výberu turnaja a vyhlásili ho aj za najlepšieho útočníka. Svoju krajinu reprezentoval útočník Pittsburgh Penguins aj na zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri a 2014 v Soči, v oboch prípadoch si odviezol zlatú medailu. Stanleyho pohár vyhral Crosby s Penguins v roku 2009.

Nominácia Kanady na MS v hokeji v Prahe a Ostrave (1. - 17. mája):
Brankári: Martin Jones (Los Angeles Kings, NHL), Mike Smith (Arizona, NHL)
Obrancovia: Tyson Barrie (Colorado, NHL), Brent Burns (San Jose, NHL), Aaron Ekblad (Florida, NHL), Jake Muzzin (Los Angeles, NHL), David Savard (Columbus, NHL)
Útočníci: Sidney Crosby (Pittsburgh, NHL), Matt Duchene, Nathan MacKinnon, Ryan O'Reilly (všetci Colorado, NHL), Cody Eakin, Tyler Seguin, Jason Spezza (všetci Dallas, NHL), Jordan Eberle, Taylor Hall (obaja Edmonton, NHL), Tyler Ennis (Buffalo, NHL), Claude Giroux, Sean Couturier, Brayden Schenn (všetci Philadelphia, NHL), Tyler Toffoli (Los Angeles/NHL).