Proti Američanom v bránke Hudáček, Jánošík suspendovaný

Puk na betóne brankára Júliusa Hudáčka, tam by sme radi videli v utorok všetky pokusy hráčov USA, foto iihf.comJúlius Hudáček, foto iihf.com

KOLÍN NAD RÝNOM - Aj v nedeľňajšom zápase proti výberu USA nastúpi v bránke slovenskej hokejovej reprezentácie na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku gólman Július Hudáček. Ten na turnaji absolvoval všetky súboje tímu SR okrem duelu proti Lotyšom presne pred týždňom, ktorý odchytal Ján Laco. Zápas Slovensko - USA je v kolínskej Lanxess Arene naplánovaný na 16.15 h. Na rannom rozkorčuľovaní sa predstavili spolu piati hráči, brankári Ján Laco s Jaroslavom Janusom a útočníci Jakub Suja s Pavlom Skalickým. Na ľade sa objavil aj Michel Miklík, ktorý testoval nové hokejky. Slováci zatiaľ nazbierali na šampionáte štyri body a v tabuľke A-skupiny im patrí siedme miesto. Zisk aspoň bodu v nedeľňajšom stretnutí im zaručí záchranu medzi elitou na nasledujúce dve sezóny.

Proti Spojeným štátom nezasiahne do hry Adam Jánošík. Slovenský obranca dostal od rozhodcov dodatočný dištanc na jedno stretnutie za faul na hlavu a krk Vladislava Namestnikova v tretej tretine zápasu proti Rusku.

Proti Američanom budú hrať Slováci v modrých dresoch, zámorský tím nastúpi v bielej kombinácii. Duel povedie česko-švajčiarska rozhodcovská dvojica Jan Hribik, Tobias Wehrli, na čiarach im budú pomáhať Švéd Andreas Malmqvist s Fínom Sakarim Suominenom.