Moziakin najužitočnejším hráčom KHL, Znarok najlepším trénerom

Klenot Metallurgu jeho kapitán Sergej Moziakin, najproduktívnejší v play-off  (25 b.) a najlepší strelec  (11), foto fbKlenot Metallurgu jeho kapitán Sergej Moziakin, foto khl.ru

MOSKVA - Najužitočnejším hráčom sezóny 2016/17 v Kontinentálnej hokejovej lige sa stal kapitán Metallurgu Magnitogorsk Sergej Moziakin. Získal ocenenie Zlatá hokejka, prevzal si ho aj po sezónach 2012/13 a 2013/14 a 2015/16. Útočník sa stal aj najlepším strelcom, najproduktívnejším hráčom a má miesto aj v All-star tíme ročníka.

Za najlepšieho brankára KHL vyhlásili Vasilija Košečkina z Magnitogorska. Podľa odborníkov bol v lige najlepší útok z SKA Petrohrad Nikita Gusev, Vadim Šipačov, Jevgenij Dadonov. Ocenenie pre trénera sezóny získal kouč víťaza Gagarinovho pohára z Petrohradu Oleg Znarok. Čech Jan Kovář z Magnitogorska sa stal železným mužom, ocenenie získal ako hráč s najvyšším počtom zápasov za posledné tri sezóny. Odohral v nich 228 duelov. Za nováčika sezóny zvolili Vladimira Tkačova z Admiralu Vladivostok.

Oleg Znaroks, foto intOleg Znaroks, foto int


Do ideálnej šestky ročníka sa dostali brankár Igor Šesťorkin z Petrohradu, obrancovia Viktor Antipin z Magnitogorska a Jakub Jeřábek z Podoľska a útočníci Sergej Moziakin, Jan Kovář a Vadim Šipačov z Petrohradu.

Slávnostný večer s udeľovaním ocenení sa uskutočnil v stredu v Moskve.