Miroslav Valíček novým generálnym sekretárom SZĽH

Miroslav Valíček, generálny sekretár SZĽH, foto SITAMiroslav Valíček, generálny sekretár SZĽH, foto SITA

BRATISLAVA - Nový prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút má necelý mesiac po zvolení do funkcie nového generálneho sekretára. Róberta Pukaloviča na tomto poste nahradil Miroslav Valíček. "Je to skúsený človek, ktorý už v minulosti pôsobil na zväze. Neskôr podnikal a má 'drajv', ktorý si myslím je potrebný pri uskutočňovaní zmien. Bude jeden z mojich najbližších spolupracovníkov," povedal prvý muž slovenského hokeja.

Róbert Pukalovič po odchode z pozície generálneho sekretára neopúšťa SZĽH, viac sa bude venovať komunikácii s jednotlivými klubmi vo všetkých súťažiach. Ďalším spolupracovníkom Martina Kohúta by sa mohol stať Miroslav Šatan, ktorý v súčasnosti pracuje ako generálny manažér výberu Európy v súvislosti so septembrovým Svetovým pohárom v Toronte. "Myslím si, že je správny človek na to, aby postavil celú koncepciu reprezentácií. Nie iba A-tímu, ale všetkých výberov. Celú koncepciu toho, ako výbery budú v najbližších rokoch fungovať a spolupracovať. Miro sa k tomu stavia pozitívne, teraz však má iné starosti ako generálny manažér tímu Európy na Svetovom pohári. Po septembri by sme spolu s Mirom chceli prezentovať plán, aby sa Miro vrátil do slovenského hokeja," doplnil michalovský rodák Martin Kohút.
Miroslav Valíček bol riaditeľom Siene slávy slovenského hokeja, podieľal sa na rade vrcholných zväzových akcií, má skúsenosti z hokejového marketingu a stál aj pri úspešnej kandidatúre Slovenska o organizáciu hokejových MS 2019. " Čaká nás začiatok súťaží a máme tam veľa otvorených vecí. Keď akútne veci zvládneme, chceme si uvoľniť ruky a začať pracovať na rozvojových veciach," povedal Miroslav Valíček po schválení do funkcie na piatkovom zasadnutí Výkonného výboru SZĽH.