Miroslav Ihnačák naďalej na striedačke Michaloviec

Miroslav Ihnačák, foto SITATréner Miroslav Ihnačák, foto SITA

MICHALOVCE - Nové vedenie účastníka druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Dukly Ingema Michalovce začalo naplno pracovať. Medzi prvými krokmi správnej rady na čele s prezidentom Martinom Burinským bolo dotiahnutie otázky hlavného trénera. Tradičného prvoligistu povedie aj v novom súťažnom ročníku Miroslav Ihnačák, ktorý v utorok podpísal zmluvu na jeden rok. "Teším sa na ďalšiu prácu v Michalovciach. Čaká nás s hráčmi nová výzva, na ktorej naplnenie sa chceme zodpovedne pripraviť,“ uviedol M. Ihnačák.

Michalovské prostredie je trénerovi dôverne známe, tím zo Zemplína viedol nielen v predchádzajúcej sezóne, na striedačke bol aj v častiach ročníkov 2011/2012 i 2012/2013. "S Miroslavom Ihnačákom máme dobré skúsenosti, pred piatimi rokmi priviedol mužstvo až do finále I. ligy proti Bardejovu. Aj v minulom ročníku odviedol pri tíme dobrú prácu, dokázal z hráčov dostať maximum. Preto dostal ďalšiu šancu. Prajem mu, aby ciele, ktoré sme si dali, naplnil a diváci sa mohli s jeho mužstvom tešiť z čo najdlhšej sezóny," povedal prezident Dukly Ingema Martin Burinský.

Popradský rodák (nar. 19. februára 1962) Miroslav Ihnačák je najmladší z desiatich detí rodiny Ihnačákovcov. S hokejom začínal pod Tatrami, ako mladík sa presunul do Košíc, kde utvoril jednu z najproduktívnejších formácií bývalej federálnej ligy s Igorom Libom a Jánom Vodilom. Počas sezóny 1985/1986 sa mu podarilo dostať do zámoria, v drese Toronta a Detroitu odohral v NHL 57 zápasov s bilanciou 8 gólov a 9 asistencií. Neskôr pôsobil v Nemecku i Švajčiarsku, po návrate domov opäť v Košiciach a v závere kariéry si obliekol aj dresy Popradu, Martina, Prešova a napokon Humenného. Ako tréner začínal v Prešove, Kežmarok dotiahol do najvyššej súťaže. Neskôr pracoval v Tychách, Trebišove, Spišskej Novej Vsi, Michalovciach, Bytome, v sezóne 2011/2012 získal s Košicami extraligové striebro.